Ege‘İzmir Ekonomi, dünya markası olma yolunda’

‘İzmir Ekonomi, dünya markası olma yolunda’

28.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İEÜ, Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, yerleştirme sınavı sonrasında okulu tercih edilen adaylara üniversitenin bugün geldiği yeri, “Diğerleri tarafından takip ve taklit edilen nokta” sözleriyle açıkladı...

‘İzmir Ekonomi, dünya markası olma yolunda’

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, üniversite adayı gençlerin İEÜ’yü tercih etmeleri için pekçok nedeni bulunduğunu söyledi. Demirtaş, İEÜ’yü tercih edenlerin pişman olmadığı gibi tercih edeceklerin de pişman olmayacağını belirtip üniversitenin ayrıcalıklarını anlattı.
Seçme nedenleri
Demirtaş, 2011-2012 öğretim yılı üniversite tercih dönemi ile ilgili Rektör Prof. Dr. Attila Sezgin ile birlikte üniversitede basın toplantısı düzenledi. Demirtaş, bu dönemde üniversitelerin tanıtım atağına geçtiğini, devlet üniversitelerinin bile gazete reklamlarıyla kendilerini tanıtmaya çalıştıklarına dikkat çekti. Gençlerin neden İEÜ’yi seçmeleri gerektiğini ilanlarla duyurduklarını, kuruluşlarının 10. yılında artık kendilerini çok fazla anlatmalarına gerek olmadığını belirten Demirtaş, “Verdiğimiz eğitim ve mezunlarımızla kendimizi ispat etmiş durumdayız. Kendine güvenen, girişimci gençler yetiştiriyoruz. Programlarımız bize özgü, taklit değil. Tasarım, lojistik gibi bölümler ilk üniversitemizin açtığı bölümler. Takip edilerek örnek alınan üniversiteyiz” dedi. .
EXPO kontenjanı
Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında bir yere gelme gibi bir hedeflerinin olmadığını, dünya üniversitesi olmak istediklerini kaydeden Demirtaş, Nobel’i hedef alan, bu hedefi önlerine koyarken her türlü bilimsel çalışmaları da sonuna kadar desteklediklerini sözlerine ekledi. Geçen yıl başlatılan ve 6 öğrencinin aldığı EXPO bursunu 2020 için bir adım ileriye taşıdıklarını söyledi. 157 ülkenin temsilcilerine ve büyükelçilerine yazı gönderip birer öğrenciye tam burs vereceklerini ilettiklerini kaydetti.

192 öğrenciye ‘tam burs’ var

Rektör Sezgin de İEÜ’nün Türkiye’de Avrupa Komisyonu tarafından verilen Diploma Eki Etiketi’ne sahip 3 vakıf üniversitesinden biri olduğunu hatırlattı. İEÜ Rektörü Prof. Atilla Sezgin, 2011-2012 öğretim öğretim yılında bin 605 lisans ve ön lisans kontenjanı olduğunu, 192 öğrenciye tam burs, 301 öğrenciye ise yüzde 50 burs verileceğini açıkladı. Toplantı sonrasında Başkan Demirtaş ile Rektör Sezgin, öğretim üyeleriyle birlikte Konferans Salonu’nda üniversite tercihi yapacak öğrenci adaylarına okulun bölümleri ile ilgili bilgi aktarıp soruları cevapladı.