Egeİzmir’den Somali’ye 750 bin lira yardım

İzmir’den Somali’ye 750 bin lira yardım

24.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de ilk kez bir yerel televizyon Afrika için yardım topladı.

İzmir’den Somali’ye 750 bin lira yardım

Kanal 35 televizyonu, “Kimse yok mu” derneğinin gönüllüleriyle yaptığı yardım gecesinde 748 bin 480 tl bağış toplamayı başardı.
Yardım programına AK Parti milletvekilleri İlknur Denizli, Ali Aşlık, Aydın Şengül, Rıfat Sait, Hamza Dağ ve Selçuk Özdağ, CHP Milletvekili Erdal Aksünger, medya temsilcileri ve yardımsever vatandaşlar katıldı.
Programa katılan milletvekili ve İzmir’in tanınmış isimleri telefon başında yardım eden vatandaşlarla bağış için diyaloğa girdi. Tiyatrocu Abdullah Kars’ın okuduğu şiirlerle renklendirdiği gecede spor kulübü yöneticilerinin getirdiği formalar yüksek bağışta bulunan yardımseverlere hediye edildi.

Haberin Devamı

İki hastane arasında tüpgeçitle bağlantı
Dokuz Eylül Üniversitesi Nevvar-Salih İşgören Çocuk Hastanesi’ni erişkin hastanesiyle birleştirecek 87 metre uzunluğundaki çelik tüp geçidin yapımı için protokol imzalandı. 450 bin liraya mal olacak tüp geçidin Nevvar-Salih İşgören Çocuk Hastanesi’nin yıl sonunda yapılacak açılışına kadar tamamlanmasının planlandığı bildirildi. Rektör Mehmet Füzün, “Çocuk hastanesi ile erişkin hastanesinin tüp geçitle birbirine bağlanması, acil müdahalelerde hasta ve hasta yakınlarının ana binaya ulaştırılmasında kolaylık sağlayacak. Ayrıca çocuk hastanesinin yapım sürecindeki cerrahi malzeme ve hastanenin tesisat ve alt yapı ihtiyacı da buradan taşınacak” dedi.


Bağımlılık uzmanları yenilikleri öğrendi
Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı, Toksoloji ve İlaç Bilimleri (BATI) Enstitüsü, İzmir Ege Palas Oteli’nde bağımlılık alanında çalışan veya çalışmak isteyen uzmanlara yönelik bir kurs düzenledi.Disiplinlerarası alanda görev yapan birçok doktor, klinisyen, psikolog ve farmologun katıldığı kursta “Opiyad bağımlılığında tedavi seçenekleri, nikotin ve tütün bağımlılığının biyolojik temelleri, bağımlılık yapan yeni psikoaktif maddelere klinik yaklaşımlar” gibi konular ele alındı. Kurs, bağımlılık alanında çalışan veya çalışmak isteyen uzmanları güncel gelişmeler konusunda bilgilendirmek amacı ile düzenlendi.