Egeİzmir-Atina hava köprüsü güçlendi

İzmir-Atina hava köprüsü güçlendi

11.10.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Ege Denizi’nin iki yakasını bir araya getiren İzmir-Atina arası direkt uçuşlara SunExpress’ten sonra Pegasus Havayolları-İZair ortaklığı da eklendi

İzmir-Atina hava köprüsü güçlendi

Pegasus-İZair’in, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri karşılıklı altı sefer olarak gerçekleştirilecek İzmir-Atina direkt uçuşları başladı. İlk sefere, Vali Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İl Genel Meclisi Serdar Değirmenci, Pegasus-İzair Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, iş dünyası temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
Ali Sabancı; havayolu ulaşımında insanların, güven, düşük fiyat ve güleryüz istediklerini söyledi. Türkiye’deki havayolu payının yılda yüzde 19, Pegasus’un ise yüzde 43 büyüdüğünü belirten Sabancı, şöyle devam etti: “2012’ye kadar 23 uçak alacağız. Bu yıl iç hatlarda yüzde 10, dış hatlarda yüzde 46 büyümeyi hedefliyoruz. Filomuza 2.3 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyoruz. İzmir-Atina uçuşları sadece haftada üç gün yapılabilecek. Çünkü izni öyle alabildik. Atina’dan İzmir’e uçuşun bedeli 68.99 Euro. İzmir-Atina arasındaki uçuşun bedeli ise 45.99 Euro. Zira, Atina Havaalanı’ndaki vergiler daha yüksek.”

Demirtaş: İki yaka birleşmeli
Ekrem Demirtaş da uçuşun başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İzmir’le Ege adalarını birleştirmeyi istediklerini kaydeden Demirtaş, “İki ülke semalarında savaş uçağı sesi değil, yolcu uçağı sesi ve martı sesi duymak istiyoruz” diye konuştu.