EgeFonksiyonel testler ile doğru tanı ve tedavi

Fonksiyonel testler ile doğru tanı ve tedavi

21.07.2024 - 00:00 | Son Güncellenme:

Talatpaşa Laboratuvarlar Grubu Biyokimya Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Var, fonksiyonel laboratuvar testlerinin, hastalıkların kök nedenlerini tespit ederek doğru tedavi planlanması için önemli olduğunu söyledi.

Fonksiyonel testler ile doğru tanı ve tedavi

Fonksiyonel testlerin organizmada sorun yaratabilecek belirli metabolik alanları belirlemek için tasarlandığını belirten Prof. Dr. Ahmet Var, “Fonksiyonel tıp hekimleri, genetik, hormonal değişiklikler ve yaşam tarzı gibi faktörleri hastalıkların potansiyel nedenleri arasında görürler ve tedavilerini bu faktörlerin düzenlenmesi, eksikliklerin yerine konması ve altta yatan kök nedenlerin düzeltilmesi olarak planlarlar. Fonksiyonel tıp randevuları tipik poliklinik randevulardan çok daha derinlemesinedir. Vücudunuzun kapsamlı bir şekilde ne kadar iyi performans gösterdiğini gözden geçirmek için ayrıntılı bir giriş ve bir dizi özel laboratuvar testi içerir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Fonksiyonel laboratuvar testlerinin, vücuttaki dengesizlikleri ve sorunlu alanları belirlemede oldukça etkili olduğunu kaydeden Biyokimya Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Var, “Bu testler farklı sistemlerdeki çok çeşitli patojenik, besinsel ve biyokimyasal belirteçleri içerir ve çok çeşitli semptomları ve durumları kapsar. Otoimmünite, kardiyovasküler sorunlar, infertilite (kısırlık), gıda alerjileri ve intoleransları, Bağırsak sağlığı (örneğin şişkinlik, asit reflü, hazımsızlık, IBS, IBD, SIBO, sızdıran bağırsak, Chron’s, Hormonal dengesizlikler, tiroid, adrenaller, menopoz, metabolik koşullar, cilt rahatsızlıkları (egzama, sedef hastalığı, rosacea) gibi hastalıklarda doğru tanı koyulmasında etkilidir. Birçok farklı test türü vardır, ancak fonksiyonel tıp uygulayıcınız durumunuza, semptomlarınıza ve bütçenize bağlı olarak sizin için doğru olan panelleri önerebilecektir” ifadelerini kullandı.