13.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:
Yemek kartlarının 25 yıldır esnafın sorunu olduğunu belirten Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Yenice, “1 Kasım’da başlayan uygulamaya inanılmaz bir ilgi var. Bu kartla, yıllık 2,5 milyar dolarlık işlem hacmi olan sektörün parası, ülkemizde kalacak” dedi.
Sorunu tamamen çözmek ve yabancı firmaların sektördeki tekelini kırmak için yaklaşık 5 yıldır çalışmalar yaptıklarını ifade eden Yenice, şöyle konuştu:
Yerli ve milli sistem
“Bu sadece bir yemek kartı değil çünkü bu yemek kartları sadece komisyonlarıyla değil, ödeme şekilleri, post makinelerini kullandırma bedeli ve birtakım data bedelleri adı altında esnafımıza çok ciddi bir yüktü. Bizim kartımız ve kullanım şekli bunların hepsini ortadan kaldırıyor. Kullanım için şirketlerin federasyona başvuru yapması gerekiyor. Her şeyden önemlisi, yemek kartında ekonomik garanti var. Türkiye’nin tek milli ödeme sistemi olan ‘troy’u kullanıyoruz.”