09.12.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:
Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, “Hâlâ yoğun koku geliyor, kirlilik devam ediyor. Kış aylarında denizdeki aktiviteler soğuma nedeniyle azalıyor. Azaldıkça yüzeyde marul görmüyoruz, ancak Mayıs ayında suyun üzeri yeniden marulla kaplanacak. Hava daha önce ısınırsa, bu tarih erkene de çekilebilir” dedi. İzmir Körfezi’nin Akdeniz’in en üretken körfezlerinden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Yaşar, “Her türlü balık türünü görüyoruz. Zengin bir biyolojik giriş söz konusu, ancak biz bu girişin üzerine insan katkısı olarak kirlilik koyuyoruz” vurgusunu yaptı.