Ege Demokrasi ve millet gücünü kanıtlandı

Demokrasi ve millet gücünü kanıtlandı

14.07.2018 - 00:29 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi’nde, ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Panel ve Sergisi’ düzenlendi

Demokrasi ve millet gücünü kanıtlandı

Atatürk’ün ‘En hakiki tarikat medeniyet tarikatıdır’ sözünden ilham alınarak düzenlenen panelde konuşan, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Türkiye’nin 2 yıl önce gerçekleşen kanlı darbe girişimiyle emperyalist güçler tarafından işgal edilmek istendiğini belirtti, “15 Temmuz gecesi gizli gündemlerini uygulamaya koyanlar, Türk demokrasisinin artık olgunlaştığını hesaba katmadı. Milletimiz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde tek yürek oldu, meydanlara akın etti, milli iradeye, demokrasiye sahip çıktı. O gece, Türkiye tüm farklılıklarını geride bıraktı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yanlış algı düzeltildi

Basın Yayın ve Enformasyon İzmir İl Müdürü Mehmet Kahraman Akseki de, “Dünyadan 339 gazeteciyi davet ettik, saldırılara maruz kalmış kamu kurumlarında inceleme yapmalarını, şehit yakınları ve gazilerle görüşmelerini sağladık. Böylece uluslararası kamuoyundaki darbe girişimi hakkındaki yanlış algıyı düzeltmiş olduk” dedi.

Herkes davetli

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün Konak Meydanı’nda düzenlenecek etkinliklere ilçeden yoğun bir katılım gerçekleştireceklerini belirtti. Gelmek isteyen vatandaşlar için Şehit Ömer Halisdemir Parkı önünden ücretsiz araç kaldıracaklarını söyleyen Başkan Soylu, “15 Temmuz’da hain terör örgütü FETÖ’ye karşı millet iradesinin gücü ortaya kondu. O yüzden ilçe halkı olarak her etkinliğe yoğun katılım sağlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Unutturmayacağız’

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, hem demokrasi gününü kutladı hem de başta 15 Temmuz demokrasi şehitleri olmak üzere, bütün şehitler için rahmet istedi. Gazilere de sabır diledi. İlçede çeşitli etkinlikler yapılacağını belirten Başkan Uğurlu, Kültür Sarayı’nda konferans ve saygı yürüyüşü düzenleyeceklerini, daha sonra da bütün Kemalpaşalılar ile birlikte Konak Meydanı’nda düzenlenen programa katılacaklarını belirtti, “Bütün dünyaya demokrasi dersi verildi. Kahramanlarımızı ve destanımızı unutmayacak, unutturmayacağız” dedi.