Ege“Afrika’da kral olursun”

“Afrika’da kral olursun”

17.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Konak Belediyesi tarafından düzenlenen “Türk İşadamı Gözüyle Afrika” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Güney Afrika Fahri Konsolosu ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Eski Başkanı Tamer Taşkın’ı, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın da aralarında bulunduğu geniş bir katılımcı dinledi.

“Afrika’da kral olursun”

Taşkın konferansta, 783 milyar dolarlık ticaret hacmine, 1.6 trilyon dolar gayri safi yurt içi hasılaya sahip olan Afrika’da Türk’ün itibarını hayal bile edemezsiniz. Avrupa’ya gidip işçi muamelesi göreceğinize Afrika’da kral olmayı tercih edin” dedi.

Haberin Devamı

Marble’a alım heyeti dopingi

Ege İhracatçı Birlikleri, alanında dünyanın en büyük doğaltaş ve teknolojileri fuarlarından biri olan Marble 2012- Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na Azerbaycan, Irak, Mısır, Ukrayna ve Tunus’tan 17 firmanın katılımı ile “Marble Alım Heyeti Organizasyonu” düzenleyecek. İzmir ekonomisine 80 milyon doların üzerinde katkı sağlayan, Marble 2012- Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 21 Mart 2012’de 18. kez doğaltaş sektörüne evsahipliği yapmaya hazırlanıyor. Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç, Azerbaycan, Irak, Mısır, Ukrayna ve Tunus’tan 17 firmayı İzmir’de ağırlayacaklarını belirtti.
Erdinç “Marble Alım Heyeti Organizasyonu” için Türkiye’ye gelecek olan ithalatçılar ile Türk ihracatçılarını 20 Mart Salı günü Ege Palas Oteli Bella Vista Salonu’nda 09.00-18.00 saatleri arasında biraraya getireceklerini, sektör temsilcilerini buluşmaya beklediklerini sözlerine ekledi.
İZMİR DHA

Haberin Devamı

Soma’da indirimli alışveriş coşkusu

Manisa’nın Soma İlçesi’nde belediye, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliği ile düzenlenen “İndirimli Alışveriş Festivali Günleri” başladı. Beşyol’dan mehter takımının katılımı ile yapılan kortej yürüyüşü Cengiz Topel Meydanı’nda tamamlandı. Katılımcılar ve vatandaşlar, Manisa Belediyesi Şehzadeler Şehri Mehter Takımı eşliğindeyürürken coşkulu folklör gösterileri düzenlendi. Belediye Başkanı Hasan Ergene, yaptığı konuşmada, festivalin ve indirimlerin 18 Mart’a kadar süreceğini.
ŞEVKET YILMAZ Soma DHA