DünyaZelenskiy, Ukrayna'nın Kursk bölgesinde 1.250 kilometrekareden fazla alanı kontrol ettiğini belirtti

Zelenskiy, Ukrayna'nın Kursk bölgesinde 1.250 kilometrekareden fazla alanı kontrol ettiğini belirtti

20.08.2024 - 10:31 | Son Güncellenme:

Zelenskiy, Rusya'nın Kursk bölgesine yapılan askeri harekatın amacının, Moskova'nın sınır ötesinden yapacağı saldırıları önlemek için bir 'tampon bölge' oluşturmak olduğunu açıkladı.

Zelenskiy, Ukraynanın Kursk bölgesinde 1.250 kilometrekareden fazla alanı kontrol ettiğini belirtti

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, Pazartesi günü ülkenin yabancı diplomatik misyon başkanlarıyla yaptığı toplantıda, Ukrayna ordusunun 92 yerleşim yeri de dahil olmak üzere Rusya'nın 1.250 kilometrekarelik alanını kontrol ettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Zelenskiy ayrıca Ukrayna'nın tek bir operasyonda en fazla sayıda Rus askerini esir aldığını ve bu operasyonun ordunun Ukraynalıları Rus esaretinden kurtarmak için gösterdiği en büyük çaba olduğunu söyledi.

"Sınır ötesindeki aktif savunma eylemlerimiz ve Putin'in topraklarını bizim bu tür savunma eylemlerimize karşı savunamaması çok anlamlı. Proaktif ve önleyici savunmamız, Rus terörüne karşı en etkili karşılıktır ve saldırgan (Ruslar) için önemli zorluklara neden olmaktadır" diye ekledi.

Rus yetkililer saldırının başlamasından bu yana 121,000'den fazla kişinin Kursk bölgesinden tahliye edildiğini açıkladı. Yerlerinden edilenleri barındırmak üzere 84 geçici barınma merkezi açıldı.

Haberin Devamı

Pazar günü Zelenskiy, Rusya'nın Kursk bölgesine yapılan askeri harekatın amacının, Moskova'nın sınır ötesinden yapacağı saldırıları önlemek için bir 'tampon bölge' oluşturmak olduğunu söyledi. Zelenskiy, 6 Ağustos'ta başlayan operasyonun amacını ilk kez açıkça ifade etmiş oldu.

Ukrayna'nın müttefiklerinin Rus topraklarında uzun menzilli silahların kullanımına ilişkin kısıtlamaları kaldırması halinde, Ukrayna'nın 'sınır topluluklarındaki Ukraynalı vatandaşlarımızı korumak ve Rusya'nın saldırganlık potansiyelini ortadan kaldırmak için özellikle Kursk bölgesine fiziksel olarak girmesine gerek kalmayacağını' da sözlerine ekledi.