DünyaUzaylıların yeri bu gezegen mi?

Uzaylıların yeri bu gezegen mi?

11.07.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

James Webb Teleskobu’nun keşfettiği gezegenin yaşamaya uygun olabileceği, su içerebileceği ve Dünya gibi nefes alınabilen bir atmosferi bulunabileceği belirlendi.

Uzaylıların yeri bu gezegen mi

Herkesin merak ettiği uzaylıların var olup olmadığına, varsalar nerede yaşadıklarına dair büyük bir ipucu bulunmuş olabilir. NASA’NIN (ABD Havacılık ve Uzay Dairesi) uzay teleskobu James Webb, Dünya’dan 48 ışık yılı uzaklıkta süper bir gezegen keşfetti. Uluslararası bilim insanları ekibi, James Webb’in topladığı verilerden yola çıkarak “LHS 1140 b” adı verilen ve “Balina” takımyıldızında bulunan bu dış gezegeni inceledi.

Haberin Devamı

Uzaylıların yeri bu gezegen mi

‘Saklanıyorlar mı?’

Çalışma sonunda “LHS 1140 b”nin su içermesinin ve Dünya gibi nefes alınabilir bir atmosferi bulunmasının muhtemel olduğu belirlendi. Böylece gezegenin yaşam barındırabileceği kanaati oluşurken “Uzaylılar burada mı saklanıyor?” sorusu doğdu. Montréal Üniversitesi’nden Charles Cadieux “LHS 1140 b, Güneş sistemimizin dışındaki bir gezegende su bulunabileceğini kanıtlamak için en büyük şansımız” dedi. Michigan Üniversitesi’nden Dr. Ryan MacDonald da “Yaşama elverişli, kayalık ve buz zengini bir dış gezegende ilk kez atmosferin varlığını görüyoruz” diye konuştu.