DünyaUkrayna'dan Rusya'ya kamikaze drone sağanağı! Moskova'da ilk ölüm

Ukrayna'dan Rusya'ya kamikaze drone sağanağı! Moskova'da ilk ölüm

10.09.2024 - 11:00 | Son Güncellenme:

Savaştaki en büyük saldırılardan biri gece yarısı gerçekleşti, Moskova yakınlarındaki 17 katlı bir binanın göbeğine kamikaze silahlı insansız hava aracı çarptı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 928'inci güne girilirken, Moskova kamikaze silahlı insansız hava araçlarıyla vuruldu. Gece yarısı gerçekleşen silahlı insansız hava aracı (SİHA) saldırısında 150'ye yakın drone Rus topraklarına girdi.

Haberin Devamı

Saldırı başkent Moskova'daki havalimanlarında uçak trafiğinin aksamasına neden oldu. Ana havalimanları Domodedovo ve Sheremetyevo'da birçok uçuş iptal edildi ya da ertelendi.

Rusya Savunma Bakanlığı, 20'si Moskova bölgesinde olmak üzere 144 kamikaze drone'un hava savunma sistemleri tarafından düşürüldüğünü açıkladı.

Kamikaze silahlı insansız hava araçlarından biri, Moskova bölgesindeki Ramenskoye kasabasındaki yüksek katlı bir binaya çarptı. AFP, 17 katlı apartman bloğunun 10, 11 ve 12'inci katlarının ağır hasar aldığını bildiriyor.

Ukraynadan Rusyaya kamikaze drone sağanağı Moskovada ilk ölüm

Bina sakinlerinden 46 yaşındaki bir kadın hayatını kaybetti, bir çocuğun ağır yaralı olduğu bilgisi var.

Ukrayna geride kalan aylarda defalarca Moskova ve çevresini kamikaze drone'larla hedef aldı ancak saldırılar ilk kez ölüme neden oldu.

Haberin Devamı

Bu gece gerçekleşen kamikaze silahlı insansız hava aracı yağmuru, savaşın başından beri en büyük saldırılardan biri.

Ukrayna, geçen ay sürpriz bir şekilde Rusya'nın batısındaki Kursk'a sınır ötesi bir saldırı başlattı ve halihazırda kilometrelerce kare toprağı kontrol ediyor.

Ukraynadan Rusyaya kamikaze drone sağanağı Moskovada ilk ölüm

Ukraynalılar Eylül ayının başında Rusya'ya bir gecede 158 kamikaze drone ateşledi ve büyük saldırı iki enerji santralinde yangınlara neden oldu.

Rus ordusu ise işgal altında tuttuğu Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk'te son haftalarda ilerlemeler kaydediyor. Cephe hattında tutunmakta zorlanan Ukraynalılar, 40'lı ve 50'li yaşlardaki erkekleri askere almış durumda.

Ruslar geçen hafta Harkov'un batısındaki Poltava'da bir askeri okulu füzelerle vurdu, 50'den fazla kişi öldü.

Rus ordusu Ağustos ayında ise Batılı ülkelerin Ukrayna'ya verdiği F-16 savaş uçaklarından birini düşürdü.

Rusya halihazırda Ukrayna topraklarının yaklaşık yüzde 20'sini kontrol ediyor, güneyden kuzeye doğru cephe hattının uzunluğu 1000 kilometreden fazla.