DünyaPutin 13 yıl sonra Çeçenistan'da! Kadirov'la birlikte Ukrayna'ya gidecek askerleri denetlediler

Putin 13 yıl sonra Çeçenistan'da! Kadirov'la birlikte Ukrayna'ya gidecek askerleri denetlediler

22.08.2024 - 10:11 | Son Güncellenme:

Azerbaycan'dan sürpriz bir şekilde Çeçenistan'a geçen Rusya lideri, tatbikat okulundaki teftişin ardından Grozni'de yeni açılan bir camiyi ziyaret edip Kuran-ı Kerim'le poz verdi.

Putin 13 yıl sonra Çeçenistanda Kadirovla birlikte Ukraynaya gidecek askerleri denetlediler

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'den Kafkasya'ya sürpriz bir ziyaret yaptı.13 yıl sonra Çeçenistan'a gelen Putin, burada Çeçen lider Ramazan Kadirov'la birlikte Ukrayna'ya karşı savaşmaya hazırlanan Çeçen birlikleri ve gönüllüleri teftiş etti.

Haberin Devamı

Resmi programda yer almayan ve daha önce duyurulmayan sürpriz ziyaret, Rusya'nın İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk kez kendi topraklarında yabancı askerlere karşı mücadele ettiği bir döneme rastlıyor. Ukraynalıların sınırdaki Kursk bölgesine yaptığı baskın üçüncü haftasına çoktan girdi ve istikrarlı şekilde ilerliyorlar.

Rus topraklarının 79 yıl sonra ilk kez istila edilmesi, Ukrayna'da bataklığa saplanan Vladimir Putin'in üstündeki baskıyı artırıyor.

Kremlin'in internet sitesinde yer alan bilgiye göre Putin, Çeçenistan'ın Gudermes kentindeki tatbikat okulu Rus Özel Kuvvetler Üniversitesi'nde askerlere "Sizin gibi adamlarımız olduğu sürece biz kesinlikle ama kesinlikle yenilmez olmaya devam ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Rusya lideri, devamında "Burada bir atış poligonunda ateş etmek başka bir şey, hayatınızı ve sağlığınızı riske atmak başka bir şey. Ancak Anavatanı savunmak için içinizden gelen bir ihtiyacınız ve böyle bir karar vermek için cesaretiniz var" ifadesini kullandı.

Kendisini sık sık 'Putin'in neferi' olarak tanımlayan Ramazan Kadirov ise, Çeçenistan'ın savaşın başlangıcından bu yana Ukrayna'ya yaklaşık 19 bini gönüllü olmak üzere 47 binden fazla asker gönderdiğini söyledi.

RIA ajansının haberine göre, bir gazetecinin Kadirov gibi 'Putin'in neferlerinin' kendisine olan güvenini haklı çıkarıp çıkarmadığı sorusuna Putin, “Bu neferlerden daha fazla olsaydı çok mutlu olurdum ancak böyle tek biri bile çok değerli” yanıtını verdi.

Putin 13 yıl sonra Çeçenistanda Kadirovla birlikte Ukraynaya gidecek askerleri denetlediler

Vladimir Putin ve Ramazan Kadirov, bölgenin başkenti başkent Grozni'de 'Hazreti İsa' ismiyle Orta Asya mimari tarzında yeni yapılan dört minareli 5 bin kişilik camiyi de gezdi.

Rus lider, yaldızlı ve mücevher taşlarıyla süslenmiş el yazması bir Kur'an-ı Kerim'i camiye hediye etti. Kur'an-ı Kerim'i öpen ve göğsüne dayayan Vladimir Putin, kameralara poz verdi.