DünyaSon dakika... Tel Aviv'deki görüntüden rahatsız olan İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a Türkiye'den jet cevap!

Son dakika... Tel Aviv'deki görüntüden rahatsız olan İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a Türkiye'den jet cevap!

02.08.2024 - 14:50 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili skandal paylaşımıyla gündeme gelen İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın hedefinde bu kez Türkiye'nin Haniye suikastının ardından ilan ettiği milli yas nedeniyle Tel Aviv'deki Büyükelçiliği'nde bayrakların yarıya indirilmesi var.

Türkiye'nin, Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'da suikasta uğraması üzerine ilan ettiği milli yas nedeniyle Tel Aviv Büyükelçiliği ve Filistin nezdindeki Kudüs'teki Başkonsolosluğunda bayraklar yarıya indirildi.

Haberin Devamı

Son dakika... Tel Avivdeki görüntüden rahatsız olan İsrail Dışişleri Bakanı Katza Türkiyeden jet cevap

KATZ RAHATSIZ OLDU

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz sosyal medya hesabından Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği'ndeki Türk bayrağının yarıya indirilmesine ilişkin, diplomatları hedef alan bir paylaşım yaptı.

Katz paylaşımında "Dışişleri Bakanlığı yetkililerine, Hamas lideri İsmail Haniye'nin ortadan kaldırılmasına tepki olarak Tel Aviv'deki Türkiye Büyükelçiliği'nde Türk bayrağının yarıya indirilmesinin ardından Türkiye'nin İsrail Büyükelçi Vekili'ni ağır bir kınama için çağırmaları talimatını verdim. Elçilik temsilcileri Haniye'nin yasını tutmak istiyorsa Türkiye'ye gidip Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yas tutabilir" ifadelerini kullandı." ifadelerine yer verdi.

TÜRKİYE'DEN YANIT

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Katz'ın sosyal medya paylaşımıyla ilgili "Müzakerecileri öldürerek, diplomatları tehdit ederek barışa ulaşamazsınız." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Katz'ın sosyal medyada yaptığı paylaşımın ardından Türkiye'nin tepkisinin, İsrail'in Türkiye'de görevli diplomatik yetkililerine iletilmekte olduğu öğrenildi. Diplomatik kaynaklar, konuyla ilgili, "İsrail makamlarının açıklamalarıyla ilgili tepkimiz, İsrail'in Türkiye'de görevli diplomatik yetkililerine iletilmektedir." ifadesini kullandı.

SKANDAL ERDOĞAN PAYLAŞIMI

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, sosyal medya hesabında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan iftira ve hakaret içeren bir paylaşım yapmıştı.

ERDOĞAN'DAN CEVAP: KLAVYE SOYTARISI

Katz’ın, kendisini hedef alan paylaşımı için “Biz İstiklâl Marşı bile ‘Korkma’ diyerek başlayan bir milletiz. Klavye soytarılarının hadsiz mesajları bizi korkutmaz, ürkütmez, sindirmez.” diyen Erdoğan, “İnandığımız yolda yürümekten bizi asla vazgeçirmez. İstedikleri kadar çirkinleşsinler, çukurlaşsınlar Tayyip Erdoğan’ın ne kavline, ne kalbine zincir vurabilirler. Tayyip Erdoğan’ın hakkı ve hakikati haykırmasına engel olamazlar. Kimsenin tehditlerine boyun eğmeyiz. Kimsenin zorbalıklarına eyvallah etmeyiz. Eli kanlı canilerin provokasyonlarına da gelmeyiz.” ifadelerini kullanmıştı.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: TAM BİR NAZİ

Haberin Devamı

"İsrail Dışişleri Bakanı Katz, insanlık değerlerini ve barışı savunan Cumhurbaşkanı'mıza yönelik kullandığı ifadelerle haddini aştığı gibi tam bir Nazi olduğunu ortaya koymuştur." değerlendirmesinde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de şunları kaydetmişti:

"Cumhurbaşkanı'mıza dönük bu saldırılar, insanlık değerlerine, vicdanına ve haysiyetine düşman olanların saldırılarıdır. İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın, Hitler'in Dışişleri Bakanı Ribbentrop'u örnek aldığı görülüyor. Hitler'in Dışişleri Bakanı Ribbentrop, 'kasıtlı bir şekilde savaş çıkarmak, savaş suçları ve insanlığa karşı suçları planlamak ve barışa karşı suç işlemek'ten yargılanmıştı. Katz'a, Ribbentrop'un iyi bir örnek olmadığını hatırlatıyoruz; insanlığa karşı beraberce suç işlediği şebeke er ya da geç yargılanacaktır."

Katz'ın, Nazilerin günümüzdeki temsilcisi olan bir katliam makinesinin dişlisinden ibaret olduğunu belirten Çelik, İsrail'in Nazi kafalı Dışişleri Bakanı Katz ve benzerlerinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sürekli saldırmasının sebebinin, Erdoğan'ın insanlık değerleri ve vicdanı adına takip ettiği siyasetten rahatsızlık duymaları olduğunu vurgulamıştı.