Dünya Türkiye'den ABD'ye resmi tepki! Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Türkiye'den ABD'ye resmi tepki! Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

06.10.2019 - 13:28 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanlığı, "Bugün ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarı (Büyükelçi şehir dışında olduğundan) Bakanlığımıza çağrılarak, Büyükelçiliğin dünkü sosyal medya paylaşımı hakkında açık ve net izahatta bulunulması istenmiştir" açıklamasını yaptı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise ABD Büyükelçiliğinden daha net açıklama talebinde bulunulduğunu bildirdi.

Türkiyeden ABDye resmi tepki Dışişleri Bakanlığına çağrıldı

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin bir FETÖ firarisinin attığı Twitter mesajını beğenmesi, diplomatik krize yol açtı. Dışişleri Bakanlığı, Ankara'nın resmi tepkisini bugün Washington yönetimine iletti.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı, "Bugün ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarı (Büyükelçi şehir dışında olduğundan) Bakanlığımıza çağrılarak, Büyükelçiliğin dünkü sosyal medya paylaşımı hakkında açık ve net izahatta bulunulması istenmiştir" açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, şehir dışında olan Büyükelçi David Satterfield'ın yerine izahat için çağrılan Maslahatgüzar Jeffrey M. Hovenier ile görüştü.

ÇAVUŞOĞLU: GEREKLİ AÇIKLAMAYI YAPACAKLAR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Twitter hesabından, FETÖ firarisi Ergun Babahan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef alan paylaşımının beğenilmesiyle ilgili ABD Büyükelçiliğinden daha net açıklama talebinde bulunulduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu, AK Parti'nin Kızılcahamam'daki 29'uncu İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Twitter hesabından, FETÖ firarisi Babahan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef alan paylaşımının beğenilmesiyle ilgili soru üzerine Çavuşoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Hem gerekli tepkiyi gösterdiler hem de daha net açıklama talebinde bulunduk. Bakan Yardımcımız, ABD Maslahatgüzarı ile bakanlıkta görüştü. Yanlışlıkla olduğunu ve daha sonra düzelttiklerini söylediler. Biz gerekli tepkilerimizi gösterdikten sonra daha net bir şekilde düzeltmeleri gerektiğini söyledik."

 

Yazarlar