DünyaTrump kaybederse daha da aday olmayacak

Trump kaybederse daha da aday olmayacak

24.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Kasım ayındaki ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, seçimleri kaybetmesi halinde bir daha yarışa girmeyeceğini belirtti.

Trump kaybederse daha da aday olmayacak

Trump, gazeteci Sharyl Attkisson’ın programına katılarak seçim gündemini değerlendirirken, kaybetmesi halinde 2028 seçimlerine girmeyi düşünüp düşünmediği sorusuna, “Hayır, düşünmüyorum. Sanıyorum hepsi bu kadar olur. Ancak umuyorum başarılı olacağız” yanıtını verdi. 78 yaşındaki Trump’ın seçimleri kaybedip fikrini değiştirmesi ve sonraki başkanlık seçimlerine girmesi halinde 2028 yılında 82 yaşında olacak.

Haberin Devamı

Bununla birlikte bir dönem bu yüzden Biden’ı eleştiren Trump, kendi gafları nedeniyle tepkilerin hedefinde. Ohio eyaletindeki “yasadışı göçmenlerin” evcil hayvanları katledip yediğini iddia etmesi, “40-50 yıl önceki gibi otomobiller üreteceğiz” demesi, kamuoyunda ve parti içinde tartışma yaratırken, bunun, oylarını düşürdüğü de ifade ediliyor.

Notta yazmış

Öte yandan Donald Trump’a golf oynadığı sırada suikast düzenleyeceği şüphesiyle yakalanan Ryan Routh’un, aylar öncesinde “Trump’ı öldürmeyi düşündüğünü” belirten bir not yazdığı anlaşıldı. Mahkeme tutanaklarına göre notta, “Bu Donald Trump’a yönelik bir suikast girişimidir” yazdığı, kağıdı bir görgü tanığının evinde düşürdüğü kaydedildi.