Dünya Tropik fırtına

Tropik fırtına

27.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milano Moda Haftası’nda sona yaklaşılırken, önceki gün podyumda Dolce Gabanna fırtınası esti. Akdeniz kadının ışıltıya olan düşkünlüğü kreasyona ilham olurken, defile kadar sergilenen şovlar da dikkat çekti

Tropik fırtına

İtalyan devlerinden Gucci’yle kapılarını açan Milano Moda Haftası, Dsquared2 defilesiyle yerini Paris’e bırakmaya hazırlanıyor. Moda endüstrisine yön veren tasarımcıları ağırlayan Milano’da podyum önceki gün Bottega Veneta, Dsquared2, Missoni, Marni ve Dolce Gabanna’nın 2017 İlkbahar/Yaz koleksiyonlarına ev sahipliği yaptı.

Işıltıya düşkünlük

Stefano Gabbana ve Domenico Dolce’nin feminen tavrından ödün vermediği Dolce&Gabanna koleksiyonunda İtalya’nın simgeleri farklı yorumlarla yeniden hayat buldu. Palmiye ağaçları ve çiçeklerle süslü podyum Dolce&Gabanna kadınını tropik bir fırtınaya davet ederken, defile sırasında gerçekleşen şov da kreasyon kadar akılda kalıcıydı. Akdeniz kadınının ışıltıya olan düşkünlüğü, kreasyonun ilham konusu olurken, canlı çiçek desenleri, leopar baskılar, eski İtalyan figürleri ve D&G logoları kombinleri süsledi.

Karpuz kol

Milano sahnesinin bir diğer konuğu da Kanadalı Dean ve Dan Caten kardeşlerin tasarımlarıyla hayat bulan Dsquared2 markasıydı. Modanın dinamik enerjisini ve dayanılmaz İtalyan feminenliğini 2017 İlkbahar/Yaz sezonunda da yansıtan Dsquared2, 80’lerin silüetlerinden esinlendiği koleksiyonunda zamana ayak uyduran tavrıyla karpuz kolları yeniden yorumladı.
Militarist ceketler, pul ve payetlerle süslenmiş denim gömlekler, 80’lerden ilham alan ipek etekler, kontrast dokular, bağcıklı sandaletler, oversize üstler; yüksek oranda ışıltı ve aksesuarla süslenerek maksimalist stilin gençlik dolu imajını bir adım daha ileri götürdü.