Dünya Su-35 vuruldu! 40 milyon dolarlık enkaz

Su-35 vuruldu! 40 milyon dolarlık enkaz

04.04.2022 - 11:03 | Son Güncellenme:

Ukrayna'yı işgale girişen Rusya havada büyük bir darbe aldı, askeri analistler Rus ordusunun ilk kez yüksek teknolojiye sahip Su-35 jeti kaybettiğini belirtiyor.

Su-35 vuruldu 40 milyon dolarlık enkaz

Kiev ve Çernigiv çevresindeki Rus işgalcilerin çekilmesiyle ilk zaferini elde eden Ukrayna ordusu, bu sabah yayınladığı bilgi notunda öldürülen Rus askeri sayısının 18 bin 300'e çıktığını duyurdu.

Haberin Devamı

Ukrayna ordusunun açıklamasında Ruslara ait 647 tank ve 1844 zırhlı aracın imha edildiği, düşürülen uçak ve helikopterlerin ise 281'i bulduğu belirtildi. Resmi verilere göre Ukrayna 147 savaş uçağını vurduğunu savunuyor.

Ukrayna ordusu, son olarak Rusya'ya ait bir Su-35 savaş uçağının ülkenin doğusundaki Harkov çevresinde vurulduğunu bildirdi. İzyum yakınlarında düşürülen uçağın enkaz fotoğrafları resmi hesaplar tarafından yayınlanırken, Su-35'in uçaksavar füzesiyle hedef alındığı aktarılıyor.

Su-35 vuruldu 40 milyon dolarlık enkaz

Askeri uzmanlar, yaklaşık 40 milyon dolar değerindeki yüksek teknolojiye sahip savaş uçağı Su-35'in ilk kez Ukrayna'da düşürüldüğünün altını çiziyor.

GULYABANİYE BENZETTİ!

Su-35 vuruldu 40 milyon dolarlık enkaz

Ukrayna İçişleri Bakan Yardımcısı Anton Gerashchenko ise, uçağın vurulduğunu "50 milyon dolarlık gulyabani enkazı!" diyerek doğruladı. Gerashchenko, Rus pilotun fırlatma koltuğuyla atlayıp kaçmayı denediğini ancak gözaltına alındığını da aktardı.

Haberin Devamı

Su-35 vuruldu 40 milyon dolarlık enkaz

Uçağın vurulduğu anı gösteren kayıtta bir adamın "Köye bir şeyler düşüyor!" dediği ve ardından küfür ettiği duyuldu. Sosyal medyada, yakalanan pilotun fotoğrafları yayınlandı.

Su-35 vuruldu 40 milyon dolarlık enkaz

İngiliz Daily Mail gazetesi, 24 Şubat'ta başlayan Rus işgalinde bugüne kadar 19 Rus uçağının düştüğünün doğrulandığını yazdı.

Tek koltuklu ve çok fonksiyonlu saldırı uçağı Su-35, manevra kabiliyetiyle biliniyor ve saatte 2 bin 400 kilometre hıza çıkabiliyor. 8 ton bombayla havalanabilen jetin azami menzili ise, 1600 kilometre.

Su-35 vuruldu 40 milyon dolarlık enkaz

Ukrayna'ya işgalin başlamasıyla ABD, İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerinden gönderilen füzelerin sayısı arttı. Tanksavar Javelin ve NLOW füzelerinin yanı sıra yüzlerce uçaksavar füzesi de Ukrayna ordusuna ulaştı.

Daily Mail, İngiltere'nin sevk ettiği Starstreak füzelerinin etkisini hemen gösterdiğini ve geçen hafta bir Rus helikopterini düşürdüğünü kaydediyor.

Mart ayı sonunda 'özel askeri operasyon' adını verdiği Ukrayna işgalinin ilk bölümünün tamamlandığını duyuran Rusya, halihazırda doğudaki Donbas ve güneydeki Mariupol'e yoğunlaşmış durumda. Rus ordusu, hafta sonu Ukrayna'nın Karadeniz'e açılan kapısı liman kenti Odesa'ya da füze saldırıları düzenledi.