Dünya Saati 100 dolar: Ohio kenevir festivali için ‘jüri üyeleri’ aranıyor

Saati 100 dolar: Ohio kenevir festivali için ‘jüri üyeleri’ aranıyor

25.06.2024 - 09:01 | Son Güncellenme:

ABD'de düzenlenen bir festivalde kenevirden anlayan juri üyelerine saatlik 100 dolar verilecek.

Saati 100 dolar: Ohio kenevir festivali için ‘jüri üyeleri’ aranıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Ohio eyaletinde önümüzdeki Perşembe günü başlayacak olan Stargazer (Yıldız Gözlemcisi) Kenevir Festivali için saati 100 dolara (3.283 Türk Lirası) jüri üyeleri aranıyor. Yerel haber sitesi nbc4i’nin internet sitesinde Salı günü Mark Feuerborn imzasıyla yayınlanan habere göre, eyaletin Pomeroy şehrindeki festival kapsamında düzenlenecek olan “turnuvada” jüri üyeleri, turnuvanın “klasik” ve “artistik” kategorilerinde görev alacaklar.

Haberin Devamı

Feuerborn’a konuşan festival organizatörü Chad Thompson, jüri üyelerinin kenevir sigaralarının “içilebilirliğini,” “içe çekilebilirliğini” ve “stabilliğini” de değerlendireceğini söyledi. 

Thompson ayrıca, değerlendirme fazının “en az birkaç saat süreceğini” bu nedenle de jüri üyelerinin “sıradan bir kenevir kullanıcısından öte becerilere sahip olmaları gerektiğini” de belirtti. Jüri üyesi olmak isteyenler, festivalin web sitesinden başvurularını yapabiliyor.

Ohio eyaleti, geçtiğimiz Aralık ayında yaptığı kanuni düzenlemeyle ABD’nin keyfi kenevir kullanımını serbest bırakan 24. eyaleti oldu.

Ülkenin 50 eyaletinin 38’inde, kenevir tıbbi amaçlı kullanım için serbest durumda. ABD Başkanı Joe Biden, Şubat 2021’de yaptığı açıklamada, kenevir kullanımının ülke genelinde serbest bırakılmasını amaçladıklarını belirtmiş, kenevir bulundurmaktan hüküm giymiş binlerce kişinin adli sicil kayıtlarını başkanlık affıyla silmişti.

Haberin Devamı

Şu ana kadar, 50’den fazla ülke kenevirin tıbbi kullanımına onay verdi. Türkiye’de de kenevir bazlı bir ilaç olan Sativex, özellikle kanser hastalarının kullanımı için 2016 yılında yasallaştırılmıştı.