DünyaMısır Havayolları'na ait yolcu uçağı kaçırıldı

Mısır Havayolları'na ait yolcu uçağı kaçırıldı

29.03.2016 - 09:17 | Son Güncellenme:

İskenderiye'den Kahire'ye giden Mısır Havayolları'na ait yolcu uçağı kaçırıldı. Uçak Güney Kıbrıs'a indirildi.Kıbrıslı Rum yetkililer, kaçırılan Mısır Havayolları'na ait uçağın Larnaka Havaalanı'na indiğini, uçakta bomba bulunmasından şüphelenildiğini açıkladı. Larnaka havaalanı uçuşa kapatıldıKaçırılan yolcu uçağının pilotu üzerinde bomba düzeneği bulunan bir yolcu tarafından tehdit edildi. Uçakta patlayıcı olduğu düşünülüyor. Polisten uçaktan uzaklaşması istendi. Mısır Havayolları, kaçırılan uçaktaki 5 yabancı yolcu ve 7 kişilik mürettebat hariç tüm yolcuların serbest bırakıldığını açıkladı.Yolcuların ifadelerine göre de uçağı kaçıran kişinin terörist değil sadece eski eşi ile bağlantı kurmaya çalışan bir şahıs olduğu belirtiliyor.Uçağı kaçıranın kimliğinin 20 yaşındaki Ibrahim Samaha olduğu belirlendi.

Mısır Havayollarına ait yolcu uçağı kaçırıldı

Mısır Havayolları'na ait bir uçak, İskenderiye'den Kahire'ye gitmek üzere havalandıktan kısa süre sonra kaçırılarak Güney Kıbrıs’taki Larnaka Havalimanı'na indirildi.

Haberin Devamı

Mısır Havayolları'nın yaptığı açıklamaya göre hava korsanı, müzakereler sonucunda, mürettebat ve dört yabancı yolcu dışında herkesin serbest bırakılmasını kabul etti. Larnaka Havalimanı’ndan bir görevli, serbest kalanların uçaktan ayrılmakta olduklarını söyledi.

Hava korsanı, müzakere için, serbest kalıp uçaktan inenen Kıbrıslı bir kadına dört sayfalık bir mektup vererek görevlilere iletti. İddialara göre; Rum medyası hava korsanının eski eşi olan Kıbrıslı Marina Parascehos 4 sayfalık mektup ulaştırmak için uçağı kaçırdığı konuşuluyor. Yolcuların ifadelerine göre de uçağı kaçıran kişinin terörist değil sadece eşi ile bağlantı kurmaya çalışan bir şahıs olduğu belirtildi.

Mısır ve Kıbrıs medyasının haberlerinde yolcular arasında 10 ABD ve 8 de Birleşik Krallık vatandaşı bulunduğu belirtiliyor. Mısır Havayolları’nın web sitesinden yaptığı açıklamaya göre, kaçırıldığı sırada uçakta mürettebat ile birlikte toplam 81 kişi bulunuyordu.

Haberin Devamı

İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER



Güney Kıbrıs polisinin hava korsanları ile temas halinde olduğu, ancak korsan sayısı ile ilgili henüz bir bilginin bulunmadığı ifade ediliyor.

Hava korsanı uçağın kontrolünü yerel saatle 08.30'da ele geçirdi. Uçak 08.50'de Larnaka Havalimanı'na indirildi.

HAVALİMANI KAPATILDI

Hava korsanının uçağın pilotunu, patlayıcı madde bulunan bir kemer taşımakla tehdit ettiği de ifade ediliyor. Rum kesimi yetkilileri olay sonrası Larnaka Havalimanı'nı kapattı.

Daha önce gelen haberlerde uçaktı 81 yolcu olduğu iddia edilmişti.

Rum kesimi devlet radyosu, Mısır Havayolları'na ait yolcu uçağını kaçıran hava korsanının silahlı olduğunu duyurdu.

HAVA KORSANININ HENÜZ BİR TALEBİ YOK

Rum kesimi polisi hava korsanlarıyla temas halinde. Ancak hava korsanının henüz bir talebi yok. Uçakta bulunan yolculardan yaralı olmadığı ifade ediliyor.

Kaçırılan yolcu uçağı Mısır'ın İskenderiye kentinden başkent Kahire'ye gidiyordu.

İskenderiye-Kahire seferini yapan SU-GCB kuyruk numaralı yolcu uçağının Airbus A320 tipi olduğu da belirtiliyor.

RUS YOLCU UÇAĞI MISIR'DA DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

Haberin Devamı

31 Ekim 2015'te Mısır'ın turizm kenti Şarm El Şeyh kentinden kalkan Rus Kogalymavia Havayolları'na ait yolcu uçağı, kalkıştan 23 dakika sonra, Mısır'ın kuzeyindeki Sina Yarımadası'nda düşmüş, Airbus A-321 tipli yolcu uçağındaki 7'si çocuk, 7'si mürettebat 224 kişi hayatını kaybetmişti.

Rus istihbarat servisi, Mısır'ın Sina yarımadası üzerinde düşen Rus yolcu uçağının terör saldırısı sonucu düştüğünü duyurmuş, saldırıyı IŞİD üstlenmişti.