DünyaMüzik dünyasında büyük savaş! Menajer kâbusu

Müzik dünyasında büyük savaş! Menajer kâbusu

14.07.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Menajerler, sanatçıların çalışmalarının koordinasyonunda başrolü oynuyor. Ama müzik dünyasının bazı yıldızları da menajerleriyle kıran kırana savaştı.

Müzik dünyasında büyük savaş Menajer kâbusu

DIŞ HABERLER SERVİSİ - ABD’li şarkıcı, söz yazarı, besteci Taylor Swift, eski menajeri Scooter Braun ile büyük bir hukuk mücadelesi yaşadı. Şarkıcı, kendisinin ilk şarkılarını yayımlayan eski plak şirketi Big Machine Label Group’u Braun’un satın almasıyla ilk 6 albümünün haklarını kaybetti. 300 milyon sterlinlik (12,9 milyar TL) anlaşma, Swift’in söz konusu şarkılarını zorbalıkla suçladığı Braun’a kaptırması anlamına geliyordu. Braun’un eski menajeri olan Big Machine Label Group’un kurucusu Scott Borchetta ile işbirliği yaptığını söyleyen Swift, her iki ismi de kendisini kontrol altına almaya çalışmakla suçladı. Geçtiğimiz günlerde ise şarkıcının, iki menajerin 2019’da yaptıkları anlaşmadan önceki şarkılarının haklarını satın alma şansını yakaladığı bildirildi.

Haberin Devamı

Mahkemelik oldular

İngiliz müzik grubu Coldplay, 20 yıl sonra ayrıldıkları menajerleri Dave Holmes ile henüz yayınlanmamış 10. ve 11. albümleri için mahkeme savaşına girdi. Holmes, grubun kendisine 10 milyon sterlin (429 milyon TL) borcu olduğunu söyledi. Chris Martin’in solisti olduğu grup da 14 milyon sterlinlik (601 milyon TL) dava açtı. Grup, Holmes’u 17,5 milyon (751 milyon TL) sterlinlik fazla harcama yaparak turne bütçesini zarara sokmakla suçladı. Coldplay’in Holmes’e tazminat ödemeyi kabul etmesiyle savaş sona erdi!

Cinayet iddiası

Rock müziğin en etkili müzisyenlerinden biri olan, ABD’li şarkıcı - gitar virtüözü Jimi Hendrix, 1970’de 27 yaşındayken ölmüştü. Hendrix’in uyuşturucudan hayatını kaybettiği bildirilmekle birlikte menajeri Michael Jeffery tarafından öldürüldüğü de iddia ediliyor. Jeffery, son performansından sadece iki gün sonra ölen Hendrix’in “Jimi Plays Berkley” adlı konser kaydının haklarına sahipti. Hendrix’in yapım ekibinden James ‘Tappy’ Wright, “1973’te birlikte içki içerken Michael bana konser kaydından çok para kazanmak için Jimi’yi öldürdüğünü söyledi” dedi. Bu iddia kanıtlanamasa da Hendrix’in ölümüyle birlikte konser kaydı çok daha büyük ilgi gördü.