Dünyaİsrail'den skandal işkence yalanı! Eski esir medyaya öfke kustu

İsrail'den skandal işkence yalanı! Eski esir medyaya öfke kustu

23.08.2024 - 15:59 | Son Güncellenme:

Hamas lideri Haniye'nin Tahran'da suikasta uğramasının ardından Orta Doğu diken üstünde. Dünya İran'ın beklenen misillemesine kilitlendi. Tahran'ın korku salan nükleer çalışmaları İsrail basınında yankı buldu. El Arabiya, İsrail'i kalbinden vurması beklenen misillemeyi bildirdi. İsrailli eski esir, ülkesinin medya kuruluşlarına 'işkence yalanı' sonrası öfke kustu. İran 'İsrail'e cevap verme hakkından vazgeçmeyeceğini' İngiltere ve Fransa'ya iletti. Öte yandan İsrail Suriye'nin Hama şehrine hava saldırısı düzenledi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıp işgal ettiği savaşın 323. gününde gelişmeleri canlı bildiriyoruz.

HUSİLER KIZILDENİZ'DE YUNAN GEMİSİ YAKTI

Yemen'de İran destekli Husiler, Kızıldeniz'de hedef aldıkları Yunan gemisinin görüntülerini yayınladı. Husilere ait medya kaynaklarında paylaşılan görüntüde, "İsrail limanlarına erişim yasağını ihlal ettiği" gerekçesiyle bir Yunan gemisinin hedef alındığı ve isabet sonrası alev aldığını gösteren sahnelere yer verildi.


Husiler dün MV Sounion isimli bir gemiyi "İsrail limanlarına erişim yasağını ihlal ettiği" gerekçesiyle hedef aldfıklarını duyurmuştu.

İngiltere'nin Sana Büyükelçisi Abda Sharif de Kızıldeniz'de Husilerin saldırısına uğrayan MV Sounion isimli geminin mürettebatının kurtarıldığını, ağır hasar gören geminin ise Kızıldeniz'de mahsur kaldığını açıklamıştı.

İSRAİL'İN KUZEYİNDE YANGIN

Lübnan'dan gün boyu 100 roket atılması sonucu İsrail'in kuzeyindeki birçok bölgede yangın çıktığı bildirildi.

İsrail ordu radyosu X sosyal paylaşım platformundan yaptığı paylaşımla konuya ilişkin bilgi verdi.

Ordunun açıklamasında, Lübnan'ın güneyinden Batı Celile'deki Safed kenti ve çevresine doğru 20'ye yakın roket atıldığının gözlemlendiği belirtildi.

Açıklamada, roketlere karşı konulması ve bazılarının düşmesinin, Batı Celile'deki Ayn Zitim bölgesi yakınındaki Birya Ormanı'nın birçok noktasında yangın çıkmasına neden olduğu kaydedildi.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberinde de İsrail ordusunun, Lübnan'ın güneyinden Kiryat Şmona kenti ve çevresine doğru 40 roket atıldığını tespit ettiği ve bu roketlere karşı koyması sonucu yangın çıktığı ifade edildi.

BİDEN’DAN NETANYAHU’YA “PHİLADELPHİ KORİDORU’NUN 1-2 KİLOMETRELİK BÖLÜMÜNDEN GERİ ÇEKİLİN”

ABD merkezli haber sitesi Axios’un haberine göre, ABD Başkanı Joe Biden telefonla görüştüğü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’dan askerlerini Mısır-Gazze sınırındaki Philadelphia Koridoru’nun 1-2 kilometrelik bölümünden geri çekmesini istedi.

ABD, Mısır ve Katar arabuluculuğunda gerçekleşen Gazze Şeridi’nde ateşkes ve esir takası anlaşması müzakereleri devam ediyor. Hamas’ın katılmadığı müzakerelerde Gazze-Mısır sınırındaki Philadelphia Koridoru ve Refah Sınır Kapısı ile Netzarim Kavşağı üzerindeki İsrail işgalinin sona erdirilmesi de konuşulan konular arasında yer alıyor.

ABD merkezli haber sitesi Axios, ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüştüğünü ve Mısır-Gazze sınırındaki Philadelphia Koridoru’ndaki durumu ele aldığını aktardı. Axios’un 3 İsrailli yetkiliye dayandırdığı haberine göre, Biden Netanyahu’dan askerlerini Philadelphia Koridoru’nun 1-2 kilometrelik bölümünden geri çekmesini istedi. İsrail Başbakanı ise, anlaşmayı ilerletmek için askerlerini bir mevziden geri çekmeyi kabul etti. Biden ayrıca, Netanyahu’nun anlaşmanın ilk aşamasında sınırın geri kalanını tutmaya devam etmesi talebini destekledi.

Öte yandan, Netanyahu’nun ismi açıklanmayan danışmanlarından biri Axios'a yaptığı açıklamada, Netanyahu'nun sadece Philadelphia Koridoru üzerindeki bir mevziyi birkaç yüz metre kaydırmayı kabul ettiğini ve bunun İsrail'in sınırdaki operasyonel kontrolünü etkilemeyeceğini söyledi.

Haberin Devamı
İSRAİL BASINI: HİZBULLAH SALDIRDI

CNN Türk muhabiri Ümit Uzun "Hizbullah kanadından bugün 100 adet roketli saldırı düzenledi. Burası artık buranın olağanı. Ciddi bir hasar olmadığını söyleyebiliriz. Buradaki karşılıklı saldırılar devam ediyor" ifadelerini kullandı.

İSRAİL'DEN YENİ SALDIRI! HAMA'YA HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİĞİ İDDİA EDİLDİ

İsrail'in, Suriye'nin orta kesimindeki Hama şehrinde bulunan İran destekli gruplara ve Suriye ordusuna ait birden fazla askeri noktaya hava saldırısı düzenlediği ileri sürüldü.

Suriye yönetimine yakın sosyal medya hesapları, İsrail savaş uçaklarının Hama'nın güneyindeki Askeri Bilimsel Araştırma Merkezi ve Hattap askeri mühimmat deposu ile batısındaki 47. Tugay Üssü'ne saldırı gerçekleştirdiğini iddia etti.

Söz konusu iddiaya ilişkin, İsrail ve Suriye yönetiminden şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

İsrail, iç savaşın başladığı 2011'den bu yana Suriye'de zaman zaman İran destekli gruplara ve Suriye ordusuna ait askeri noktalara saldırılar düzenliyor.