DünyaSavaşta son dakika... Trump ve Netanyahu görüştü! '3 Dünya Savaşı çok yakın'

Savaşta son dakika... Trump ve Netanyahu görüştü! '3 Dünya Savaşı çok yakın'

26.07.2024 - 10:46 | Son Güncellenme:

Filistinli gruplar İsrail cci paylaştı, Netanyahu'nun ABD lideri Biden ve yardımcısı Kamala Harris'le buluşmasında basın toplantısı öne çıktı. CIA Direktörünün Roma'da İsrail, Katar ve Mısır'dan yetkililerle Gazze'de ateşkesi görüşmesi bekleniyor. İsrailli müzakereciler, Netanyahu'nun "ulaşılması imkansız bir anlaşma" istemesi nedeniyle Roma'daki toplantıdan ümitli değil. Ayrıca Trump ile Netanyahu, Florida’da bir araya geldi. Netanyahu'nun eşi Sara Netanyahu, Trump'a "Sizi özledik" dedi.

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Gazze Şeridi'ndeki savaşın onuncu ayı dolmak üzereyken gerçekleştirdiği Washington ziyareti devam ediyor. 

10 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılar sonucunda 10 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Gazze Sivil Savunma Birimi tarafından Telegram'dan yapılan açıklamada, İsrail'in, Gazze'nin orta kesimindeki ez-Zuveyde beldesinde ve güneydeki Han Yunus şehrinde iki eve saldırdığı belirtildi.

Saldırıda 6 kişinin hayatını kaybettiği bilgisine yer verildi.

Han Yunus'un Ketibe Mahallesindeki El-Erneb Caddesi üzerinde bulunan Filistinlilere yapılan saldırı sonucunda 2 kişinin yaşamını yitirdiği aktarıldı.

Gazze şehrinin batısında bulunan El-Emel Oteli yakınlarına da saldırı düzenlendiği ve 2 can kaybı olduğu kaydedildi.

Saldırıya uğrayan bölgelerde çok sayıda Filistinlinin yaralandığı bilgisine yer verilen açıklamada, yaralı sayısı hakkında kesin bir sayı verilmedi.

BIDEN ÜRDÜN KRALI İLE GÖRÜŞTÜ

ABD Başkanı Joe Biden, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile telefon görüşmesinde, Gazze'de ateşkes için devam eden müzakere sürecini ve Filistinlilere yardım konusunu ele aldı.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Biden ile Kral 2. Abdullah telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Biden, Gazze'deki Filistinliler için yaptığı yardımlar ve gösterdiği çabalar dolayısıyla Kral 2. Abdullah'a teşekkür ederken, bu çabaların Filistin halkına gerekli yardımların ulaştırılmasında hayati derecede önemli olduğunu belirtti.

Gazze'de ateşkes için devam eden müzakere sürecini de değerlendiren iki lider, ayrıca işgal altında bulunan Batı Şeria'daki durumu ve Filistin hükümetinin reform çabalarını da ele aldı.

İSRAİL ORDUSU, LÜBNAN'IN GÜNEYİNE SALDIRI DÜZENLEDİ

İsrail'in Lübnan'ın güneyine yönelik saldırıları devam ediyor. İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyinde yer alan Kefr Şuba bölgesine saldırı düzenledi. Saldırı sonucu bölgeden dumanlar yükseldi.

Haberin Devamı
'BU KONSEY BAŞARISIZ OLDU'

Filistin'in BM Daimi Gözlemcisi Riyad Mansur, BM Güvenlik Konseyi’nin Filistin sorunu da dahil olmak üzere Orta Doğu'daki durumun ele alındığı oturumda konuştu. Mansur, Gazze Şeridi’nde ateşkes sağlayamadığı ve İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına son veremediği için BM Güvenlik Konseyi'ni eleştirerek, "Hep birlikte başarısız olduk. Bu konsey başarısız oldu” dedi.

Mansur, "Yardım kamyonlarını saymaya, güzergahlardan bahsetmeye ve alternatifler hayal etmeye devam edebiliriz, ancak başarımızın tek gerçek ölçüsü insanların acılarını hafifletme kabiliyetimizdir. Filistinlilerin acı çekmesi İsrail'in hedefi ve arzusudur. Bulduğunuz çözümler ne olursa olsun, İsrail rotasını değiştirmediği sürece bunlar başarısız olmaya devam edecektir. İlk ve vazgeçilmez adım ise derhal ateşkes sağlanmasıdır” dedi.

'3. DÜNYA SAVAŞI ÇOK YAKIN'

ABD Başkan Adayı Donald Trump, "Ben İsrail için bütün ABD Başkanlarından iyiyim. Netanyahu ile her zaman iyi ilişkilerim vardı. 3. Dünya savaşı çok yakın. Seçimi kazanamazsak Orta Doğu'da büyük savaşlar çıkar." ifadeleri kullandı.

TRUMP VE NETANYAHU FLORİDA'DA BİR ARAYA GELDİ

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, Florida’da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi.



İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD’de temaslarına devam ediyor. Netanyahu, ABD’nin eski Başkanı Donald Trump ile Florida eyaletinde yer alan Palm Beach'deki Mar-a-Lago'da bir araya geldi. Trump, Netanyahu ile eşi Sara Netanyahu’yu kapıda karşıladı. Sara Netanyahu, Trump'a "Sizi özledik" dedi.



Netanyahu'nun ofisinden görüşmeye ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.


Trump'ın evinin önünde İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'ya karşı Filistin yanlısı protestocular gösteri düzenledi. Birçok Filistin yanlısı destekçi, Netanyahu ve savaşa karşı pankartlar ve afişler taşıyarak protestoya katıldı.

Haberin Devamı
ATEŞKES İÇİN GÖZLER PAZAR GÜNÜNDE

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü Bill Burns'ün pazar günü Roma'da üst düzey İsrailli, Katarlı ve Mısırlı yetkililerle bir araya gelerek Gazze Şeridi'nde esir takası ve ateşkes anlaşması müzakerelerini görüşeceği öne sürüldü.

ABD'de yayın yapan "Axios" sitesinin Amerikan ve İsrailli yetkililere dayandırdığı haberine göre, İtalya'nın başkenti Roma'da 28 Temmuz'da İsrail ile Hamas arasında uzun süredir devam eden ve kritik bir dönemeçte olan esir takası ve ateşkes müzakerelerine dair önemli bir görüşme olacak.

Amerikan ve İsrailli yetkililere göre, Burns, Roma'da Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ve Mossad Direktörü David Barnea ile bir araya gelecek.

Konuya aşina bir kaynak, görüşmede müzakerelerin ayrıntılı biçimde ele alınmasının beklenmediğini ancak esas olarak ileriye dönük stratejiye odaklanılacağını dile getirdi.

İsrailliler, Roma'daki görüşmeden umutlu değil

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun çeşitli taleplerle anlaşmayı geciktirdiği ve sürüncemede bıraktığı İsrail medyasına sık sık konu oluyor. Ancak Netanyahu'nun ABD ziyareti kapsamında dün Başkan Joe Biden ile görüşmesinin ardından, esir takası ve ateşkes anlaşmasının kısa süre içerisinde sağlanacağı konusunda daha iyimser bir hava hakim.

İsrailli bir yetkili, Netanyahu'nun görüşme esnasında Biden'a iki gün içinde Katar ve Mısırlı arabuluculara Hamas'a iletilmek üzere güncellenmiş bir teklif göndermeyi taahhüt ettiğini dile getirdi.

Buna karşın, konuya aşina başka bir kaynak, Biden ve danışmanlarının yaklaşık üç saatlik görüşmelerden sonra bile, Netanyahu'nun gerçekten bir anlaşma isteyip istemediğinden veya hükümetinin dağılmasını önlemek için zaman mı kazandığından emin olmadığını söyledi.

Roma'daki toplantıda bir ilerleme beklemediği düşünülen İsrailli müzakerecilerin, Biden'ın, Netanyahu'yu sert taleplerinden bazılarını yumuşatmaya ikna ettiğinden şüphe duyduğu aktarıldı.

İsrailli bir yetkili, "Netanyahu ulaşılması imkansız bir anlaşma istiyor. Şu anda hamle yapmaya istekli değil ve bu nedenle bir anlaşmadan ziyade müzakerelerde bir krize doğru gidiyor olabiliriz." dedi.

CIA'nın toplantıya ilişkin yorum yapmadığı aktarıldı.

MACRON VE HERZOG, ELYSEE SARAYI'NDA BİR ARAYA GELDİ

 

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Fransa’da temaslarına devam ediyor. Herzog, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile başkent Paris’teki Elysee Sarayı'nda bir araya geldi. Herzog yaptığı açıklamada, Macron'u Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapması dolayısıyla kutlayarak, Macron’un antisemitizmle mücadele konusundaki çabalarını ve İsrail delegasyonunun Olimpiyat Oyunları’nda adil bir şekilde yarışabilmesi için sağladığı katkıları takdir ettiğini belirtti. Herzog, “İsrail, olimpiyatlara katılmaktan ve bayrağını bu önemli dünya sahnesinde dalgalandırmaktan gurur duymaktadır. Hamas tarafından esir tutulan rehinelerin derhal serbest bırakılmasını talep etmeye devam ediyoruz” dedi.

GAZZE'DE ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENDİ

Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Tel el-Hava Mahallesi'ne giren İsrail ordusuyla Filistin direniş güçleri arasındaki çatışmaların şiddetlendiği bildirildi.

Haberin Devamı
İSRAİL YİNE TRT EKİBİNE SALDIRDI



TRT Haber ekibi, İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da cuma namazı öncesi kayıttaydı.

İşgal birlikleri ilk olarak kutsal mabedin kapısında Filistinlilere saldırdı. Ardından saldırıyı görüntüleyen TRT Haber ekibini hedef aldı.

TRT kameramanı Ömer Avvad polislerin itmesi sonucu yere düşerken, İsrail işgal güçleri gazetecileri alandan zorla uzaklaştırdı.

İsrail işgal birlikleri, geçtiğimiz haftalarda da yine TRT ekibine saldırı düzenlemişti.

Doğu Kudüs ve Batı Şeria, 1967'den beri İsrail işgali altında bulunuyor.

İNGİLTERE NETANYAHU VE GALLANT'IN TUTUKLANMASINA İTİRAZINI GERİ ÇEKTİ



İşçi Partisi lideri Keir Starmer'in seçimi kazanarak başbakan koltuğuna oturduğu İngiltere, daha önce itiraz ettiği Uluslararası Ceza Mahkemesi kararına dair tavrını değiştirdi.

Uluslararası Ceza Mahkemesi, geçtiğimiz aylarda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant için yakalama kararı çıkardı.

Londra yönetimi, uluslararası mahkemenin aldığı karara karşı Başbakan Rishi Sunak döneminde itiraz etti.

6 Temmuz tarihinde iktidara gelen Keir Starmer ise önce İngiltere'nin Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na (UNRWA) kestiği fonu yeniden sağladı, bugün ise Londra yönetiminin Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne sunduğu itirazı geri çekti.

AVUSTRALYA, KANADA VE YENİ ZELANDA'DAN ACİL ATEŞKES ÇAĞRISI


Filistinli grupların Çin'in başkenti Pekin'de anlaşmaya varması üzerine açıklama yapan Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda, Gazze Şeridi'ndeki savaşın derhal durdurulmasını istedi.

Acil ateşkes çağrısının öne çıktığı ortak açıklamada Gazze'ye insani yardım akışının artırılması ve Hamas'ın silah bırakması gibi talepler de var.

Haberin Devamı
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER: 10 GAZZE SAKİNİNDEN 9'U YERİNDEN EDİLDİ

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), İsrail işgal ordusunun yaklaşık 10 aydır devam eden saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi'nde ortaya çıkan göçün detaylarını açıkladı

BM'ye göre, savaşta 10 Filistinliden dokuzu evini terk etmek zorunda kaldı. Bu oran, 2,3 milyon insanın yaşadığı Gazze'de 2 milyondan fazla kişinin yerinden olması anlamına geliyor.

UNRWA, açıklamasında Gazze Şeridi'nde güvenli bir yer olmadığının altını çizip Filistinlilerin aşırı kalabalık okullar, yıkılmış binalar, kumların üzerine kurulmuş derme çatma çadırlar hatta çöp yığınlarının olduğu bölgeler dahil bulabildikleri yerlere sığınmaya çalıştığını vurguladı.

GAZZE ŞERİDİ'NDE BİR İSRAİL ASKERİ DAHA ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusu, katliamcı Givati Tugayı'nda yer alan bir askerin Filistinli gruplar tarafından öldürüldüğünü açıkladı. İsrail basını, 37 yaşındaki askerin Refah kentinde bir tanksavar mermisinin kullandığı buldozere isabet etmesi sonucu öldüğünü yazdı.

Söz konusu açıklamadan birkaç saat öncesinde ise Gazze Şeridi'nde bir başka askerin öldürüldüğü duyurulmuştu.

Times of Israel, Ekim ayı sonunda başlayan Gazze'nin karadan işgalinde öldürülen İsrail askeri sayısının 330'a çıktığını bildirdi.

AL JAZEERA GÖRÜNTÜLERİ EKRANA GETİRDİ

Filistinli direniş grupları, Gazze Şehri'nin güneyindeki en büyük şehir Han Yunus'ta İsrail tanklarını havaya uçurdu. Al Jazeera, İsrail tankının roket güdümlü el bombaları ve güçlü patlayıcılarla hedef alan saldırıyı doğruladığını bildirdi.

Filistinlilerin yayınladığı videolardan birinde bir savaşçı duran bir İsrail tankına yaklaşıp çok yakından roket ateşliyor.

Bir diğer kayıtta ise İsrail işgal birlikleri pusuya düşürülüyor. Yola döşenen patlayıcı bir İsrail tankı geçerken infilak ettiriliyor, alev topunu gökyüzüne yükselen büyük bir duman bulutu izliyor.

Haberin Devamı
İSRAİL'E HARRIS ŞOKU! BEŞ DAKİKA YETTİ



ABD Kongresi'nde ayakta alkışlanan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Perşembe günü Başkan Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'le bir görüştü.

Beyaz Saray'daki buluşmalar, ateşkes çağrısı yapan ilk üst düzey ABD yetkilisi olan Harris'in başkan olması halinde ABD'nin İsrail politikasını nasıl değiştirebileceğine dair işaretler açısından yakından izleniyordu.

Son anketlerde Cumhuriyetçi aday Donald Trump ile başabaş giden Kamala Harris'in Netanyahu üzerinde herhangi bir etkiye sahip olup olamayacağı merak konusuydu.

Yanı sıra, Netanyahu'nun 2022 sonunda altıncı dönem başbakanlık koltuğuna oturmasından bu yana İsrail'in en önemli uluslararası müttefiki ABD’ye yaptığı ilk ziyaret, Biden'ın başkanlık seçimine girmeyeceği açıklamasının hemen ardından gerçekleşti.

Kasım ayındaki seçimleri kazanması halinde ABD'nin ilk kadın başkanı olacak Kamala Harris, Binyamin Netanyahu'ya Gazze'deki savaşın artık sona erme zamanının geldiğini söyledi.

Demokrat aday Harris, 40 dakika süren görüşmenin ardından "Şu anlaşmayı yapalım ve ateşkes ile savaşı bitirelim. Rehineleri evlerine geri getirelim ve Filistin halkına çok ihtiyaçları olan yardımları temin edelim. Ayrıca sonunda iki devletli çözüme yol açacak sürece de bağlı olmaya devam edeceğim" dedi.

Beş dakika süren basın toplantısında Netanyahu'ya karşı Biden'dan daha sert bir tutum takınan Harris, Gazze'deki kayıplarla ilgili 'ciddi kaygılarını' net bir şekilde ilettiğini de ekledi.



SEÇİM SONUCUNU BELİRLEYEBİLİR

Arap kökenli Amerikalıların savaşı durduramayan Joe Biden’a verdiği desteği azaltması, 5 Kasım seçimleri öncesi fazlasıyla kritik. Gözler, Trump ve Harris'in yarışmasının beklendiği seçimlerin sonucunu belirlemesi muhtemel birkaç eyaletten biri olan Michigan'da. Michigan, Amerika’da Arap nüfusun en yoğun yaşadığı eyaletlerin başında geliyor.

ABD Başkan Yardımcısı ve muhtemel başkan adayı Kamala Harris'in acil ateşkes isteği, beklendiği gibi İsrail'de manşetlerde.

Times of Israel 'Harris'in Gazze Şeridi'ndeki sıkıntılara dair sesini yükselteceği sözünü vermesinin ardından İsrail anlaşma şansının yara almasından yakınıyor' başlığını attı, İsrailli bir yetkilinin Kamala Harris'in çağrısının Hamas'ın taviz vermemesine yol açacağını söylediğini yazdı.

Yetkilinin açıklamaları, Tel Aviv yönetiminin Harris'in çıkışından hayli rahatsızlık duyduğunu gösteriyor. İsrailli yetkili, ABD Başkan Yardımcısı'nın tüm dünyanın önünde Gazze'de korkunç bir insani kriz olduğunu ve savaşın hemen bitmesi gerektiğini söylemesi ateşkes müzakerelerine zarar verdiğini savundu. Aynı yetkili, Kamala Harris'in basın toplantısını 'sorunlu' olarak niteledi.

Haaretz gazetesi de 'İsrailli üst düzey yetkili, Harris'in Gazze Savaşı'nın hızlıca sona ermesi çağrısının anlaşmayı erteleyebileceği uyarısında bulunuyor' manşetini seçti.

Haaretz'e göre, Kamala Harris'in gazetecilere görüşmeyi Gazze'deki korkunç insani durumdan söz ederek anlatması İsrailli diplomatları şaşkınlığa sürükledi.

HARRIS'İN EKİBİNDEN ANINDA YANIT

Washington'da soğuk rüzgarlar estiren asıl gelişme ise, Harris'in yardımcılarından birinin İsrailli yetkiliye karşılık vermesi oldu. Yardımcı, Kamala Harris'in savaşa dair yorumunu eleştiren İsrailli yetkiliye "Neden bahsettiğini bilmiyorum" dedi.



FAŞİST BAKANLARIN DUYMAYA BİLE TAHAMMÜLÜ YOK

İki yıla yakın bir süredir Netanyahu ile iktidarı paylaşan aşırı sağcı koalisyon ortakları ise, beklendiği gibi Kamala Harris'e ateş püskürdü. Filistinlilerin Gazze Şeridi'nden Sina Çölü'ne sürülmesini savunan skandalların bakanı Itamar Ben-Gvir, sosyal medya hesabından "Ateşkes olmayacak bayan aday" paylaşımını yaptı. Faşist bakan Ben-Gvir, Gazze'nin Filistinlilerden boşaltılıp İsraillilerin yerleştirilmesini istiyor.

Bir diğer faşist isim Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ise ateşkes anlaşmasının Hamas'a teslim olmak olduğunu ileri sürüp "Bu tuzağa düşemeyiz" mesajını yazdı.

Ben-Gvir ve Smotrich, aylardır bir ateşkes anlaşmasına varılması halinde koalisyon hükümetini parçalayacakları tehdidini savuruyor.

'BUNU AMERİKAN MEDYASINDA GÖREMEZSİNİZ'

Washington'dan bildiren Al Jazeera muhabiri Patty Culhane ise, Kamala Harris'ten duyduklarının diğer Biden yönetimi yetkililerinden fazlasıyla farklı yorumlar olduğunu aktardı.

"Ölen çocukların fotoğraflarını gördüğünden söz etti. Bunu Amerikan medyasında göremezsiniz. Gazetelerin ilk sayfalarında göremezsiniz. Neredeyse hiç" diyen Patty Culhane, Kamala Harris'in konuşmasının bu nedenle önemli olduğunu vurguladı.

İsrail'in başlıca silah tedarikçilerinden biri olan ABD, aynı zamanda İsrail’i Birleşmiş Milletler'in kritik oylamalarından koruyor.

Üç aşamalı ateşkes anlaşmasının hayata geçmesindeki en büyük engel, İsrail'in birinci aşama tamamlandıktan sonra Gazze Şeridi'ndeki saldırılarını sürdürmek istemesi.

AYLAR SONRA İLK YÜZ YÜZE GÖRÜŞME



ABD lideri Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da bir araya geldi. Randevu, Biden'ın 7 Ekim saldırılarından günler sonra İsrail'e giderek Netanyahu'ya sarılması ve Amerikan desteği sözü vermesinden bu yana iki liderin gerçekleştirdiği ilk yüz yüze görüşmeydi.

Binyamin Netanyahu'yu Oval Ofis'te karşılayan Biden, “Konuşacak çok şeyimiz var” dedi. Netanyahu da buna karşılık "50 yıllık kamu hizmeti ve İsrail devletine 50 yıllık desteğiniz için size teşekkür etmek istiyorum" cümlesini kurdu.

Washington ve Tel Aviv ilişkileri, Gazze Şeridi'nde 40 bin insanın hayatını kaybetmesine ve eşine az rastlanır insani bir krize neden olan saldırılar nedeniyle aylardır gergindi.

Joe Biden, Netanyahu ve aşırı sağcı koalisyon ortaklarını kamuoyu önünde açık şekilde eleştirip ateşkese ayak direnmesine tepki gösterdi.

Joe Biden’ın arkadaşı ve eski Savunma Bakanı Chuck Hagel’a göre ABD lideri, Mayıs ayında "Artık yeter” dediği bir noktaya geldi.

Gazze'deyi kan gölüne çeviren savaş Demokrat Parti'de gözle görülür bir bölünmeye yol açtı, Biden katıldığı etkinliklerde aylarca protesto edildi.

İsrail Başbakanı Netanyahu ise hem ülkesinde hem de dünyada bir hafta sonra onuncu ayı dolacak Gazze’deki saldırılara son verme baskısı altında.

Beyaz Saray, ikilinin Gazze ateşkes anlaşmasında kalan 'boşlukları' kapatmak için görüştüğünü duyurdu.

Görüşme öncesi konuşan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, "Şu anda ateşkese daha önce hiç olmadığımız kadar yakınız. Her iki taraf da taviz vermek zorunda" dedi.

ABD'li yetkililer daha önce de ateşkes için benzer vaatlerde bulundu ancak aylardır devam eden müzakereler 'son dakika' anlaşmazlıkları nedeniyle bir sonuca ulaşamadı.

Binyamin Netanyahu, ABD Kongresi'ndeki skandal konuşmasında kendisini Washington'da protesto eden dev kalabalık için "İran’ın kullanışlı aptalları" ifadesini kullandı.

Beyaz Saray ise bu tanımlamaya karşı çıktı, John Kirby “Bizim kullanacağımız bin tanımlama değil ve çoğunlukla barışçıl göstericilerle ilgili düşüncelerimizi yansıtmıyor” dedi.

İsrail Başbakanı Netanyahu, bugün Cumhuriyetçi başkan adayı ve eski başkan Donald Trump'la bir araya gelecek.