Dünya‘Kraliçenin mirasını hedef alıyorlar’

‘Kraliçenin mirasını hedef alıyorlar’

10.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiliz basını, kraliyet ailesini yine ırkçılıkla suçlayan Prens Harry ile eşi Meghan hakkında “Sirk sahneleyerek para kazanıyorlar ve kraliçenin mirasına saldırıyorlar” diye yazdı.

‘Kraliçenin mirasını hedef alıyorlar’

İngiltere Kralı Charles’ın küçük oğlu Prens Harry (38) ile eşi Düşes Meghan (41) iki yıl önce İngiliz kraliyet ailesinden ayrılıp ABD’ye yerleşti. O zamandan beri de kraliyete yönelik ırkçılık, ayrımcılık, baskıcılık suçlamalarıyla medya yayınları yaparak milyonlar kazanıyorlar. Ünlü çift yeni bir belgeselde de kraliyeti yine ırkçılıkla, İngiliz tabloid basınını ise peşlerini bırakmamakla suçladı. Harry, kraliyet ailesine 1997’de ölen annesi Diana’dan sonra eşi Meghan’ı da korumadıkları için eleştiri yöneltiyor. Belgeselin ilk üç bölümünün önceki gün yayımlanmasından sonra İngiliz basını da karşı saldırıya geçerek çifti eleştiren manşetler attılar.

Haberin Devamı

 ‘Yenilenmiş çılgınlık’

Guardian gazetesinde “Yenilenmiş çılgınlık, ancak hikâye aynı. Belgesel insanı kahvaltıdan kaldıracak kadar rahatsız edici” denildi. Daily Mail, çiftin “kraliyet ailesini alaşağı etmeyi planladığını” söyleyen görüşleri paylaşırken belgeseli “Kraliçenin mirasına saldırı” olarak niteledi. The Telegraph gazetesi de belgeselin kraliçenin mirasını hedef aldığını aktardı. The Times’a konuşan bir kaynak, belgeseli pembe diziye benzetti. Daily Mirror gazetesi “Kraliyet sirki” başlığını attığı yazısında Harry ile Meghan’ı “sıradan insanlar geçim derdiyle uğraşırken saraya savaş açmakla” suçladı. Öte yandan Muhafazakâr Parti Milletvekili Bob Seely, Harry’nin prens, Meghan’ın ise düşes unvanlarını kaldırmayı hedefleyen bir yasa tasarısı hazırlıyor. İngiltere İstihdam Bakanı Guy Opperman da çiftin belgeselinin yayımlandığı yayın platformunun boykot edilmesi çağrısında bulundu. Bu arada Harry ile Meghan’ın belgeseli de kapsayan anlaşma karşılığında kurumdan 100 milyon dolar aldığı söyleniyor.