DünyaKırgızistan’da bir darbe girişimi daha engellendi

Kırgızistan’da bir darbe girişimi daha engellendi

06.07.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Son yıllarda birkaç kez darbe girişimiyle gündeme gelen Kırgızistan’da, dün de, iktidarı şiddet yoluyla ele geçirme girişiminin engellendiği bildirildi.

Kırgızistan’da bir darbe girişimi daha engellendi

Kırgızistan Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi, “kanlı kitlesel olaylar düzenleyerek, iktidarı şiddet yoluyla ele geçirmeyi planlayan bir grubun faaliyetinin engellendiği” kaydedildi. 5 Kırgızistan vatandaşının gözaltına alındığı, bu kişilerin evleri ve kullandıkları araçlarda yapılan aramalarda el yapımı patlayıcılar, silahlar, mühimmatlar, telsizler, kurşun geçirmez yelekler, kolluk kuvvetleri üniformları, insansız hava araçları, aşırılık yanlışı literatürler bulunduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

Ocak ayında da kitlesel ayaklanma yoluyla iktidarı devirmeye yönelik hazırlık yaptığı şüphesiyle bir gruba operasyon düzenlenmiş, bir iş adamı yakalanmıştı. Geçen yıl Haziran’da ise başkent Bişkek’te, darbe planladıkları gerekçesiyle aralarında bazı asker ve bürokratların da olduğu 30’a yakın kişinin gözaltına alındığı haberleri gelmişti. 2021’de ise darbe planladığı şüphesiyle milletvekili Baktıbek Cetigenov tutuklanmıştı.