10.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:
DIŞ HABERLER SERVİSİ
1962’de 36 yaşındayken ölen ABD’li ünlü oyuncu Marilyn Monroe’nun kullandığı iki yemek kitabı, New York’taki Siegel Müzayede Galerisi tarafından 22 Haziran’da düzenlenecek açık artırmayla satışa çıkarılıyor. Aşçı Fannie Farmer’ın yazdığı “Boston Aşçılık Okulu Yemek Kitabı” ve Irma Rombauer ile Marion Rombauer Becker’ın yazdığı “Yemek Pişirmenin Keyfi” adlı kitapların müzayedede 75 bin dolara
(643 bin TL) alıcı bulması bekleniyor. Eski ciltlere sahip kitapların içinde Marilyn Monroe’nun daktilo edilmiş yemek menüleri, yazdığı tarifler, alışveriş listeleri ve notlarının yer aldığı belirtildi.
‘Sipariş verilmiyordu’
Efsanevi yıldızın sanıldığının aksine evde yemek pişirmeyi ve yemeyi tercih ettiği, protein ağırlıklı beslendiği bildirildi. Açık artırmayı gerçekleştirecek Siegel Müzayede Galerisi’nden John Zuckerman, Marilyn Monroe’nun zamanında sürekli dışarıda yemeğe çıkmanın çok kolay olmadığını, bu nedenle yıldızın evde yeme alışkanlığının olduğunu söyledi. Zuckerman, “O devirde bir ünlünün sürekli dışarıda yemek yemesi zordu. Çünkü paparrazziler bugünkü kadar çok olmasalar da Marilyn’in peşindeydiler. Ayrıca o dönemde eve yemek siparişi uygulaması da yoktu” dedi.
MarIlyn Monroe’nun günlük menüsü
Kahvaltı: İçine iki çiğ yumurta kırılmış bir bardak ılık süt veya iki dilim kızarmış ekmek, bir kase mısır gevreği, bir bardak süt.
Öğle yemeği: Haşlanmış yumurta veya domatesli / tereyağlı spagetti.
Akşam yemeği: Izgara et, kemik iliği çorbası veya salamura sığır etiyle lahana.
Tatlı: Sütlaç
Uykudan önce: Bir bardak eggnog (Yumurta, süt ve şekerden yapılan içecek).