DünyaKamala Harris Demokratların adayı olmak için yeterli oyu aldı

Kamala Harris Demokratların adayı olmak için yeterli oyu aldı

03.08.2024 - 17:15 | Son Güncellenme:

Kamala Harris, Demokrat Parti'nin ilk siyahi kadın başkan adayı olmaya hazırlanıyor.

Kamala Harris Demokratların adayı olmak için yeterli oyu aldı

Demokratik Parti Ulusal Komite Başkanı Jaime Harrison, Cuma günü yaptığı açıklamada ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in, başkan adayı olmak için delegelerden yeterli oyu aldığını söyledi.

Haberin Devamı

Oylamalar pazartesi gününe kadar devam edecek fakat Harris'in kampanyasını yöneten ekibi de parti delegelerinin çoğunluğunun adaylarından yana tercihte bulunduklarını belirtti.

Duyuru, Harris'in seçim kampanyasının 286 milyon euro topladığı açıklamasından sonra geldi. Bu rakam bir dönem Joe Biden'ın seçim kampanyasını desteklemekte tereddüt eden bağışçıların Başkan Yardımcısı Harris'i desteklemekte ne kadar cömert olduğunu da gösteriyor. Harris, Demokratik Parti'nin Ulusal Komitesi'nden ve buna bağlı kuruluşlardan aldığı destekle, geçtiğimiz temmuz ayında 127 milyon euro bağış topladığını söyleyen rakibi Donald Trump'ı geride bıraktı.

Harris, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) ana akım partilerinden birinde ilk siyahi kadın aday olmaya hazırlanıyor. Destekçileriyle yaptığı görüşmelerde de 'Demokratların muhtemel adayı olmaktan onur duyduğunu' belirtti ve "Kolay olmayacak ama bunu başaracağız. Müstakbel başkanınız olarak bu mücadeleye hazır olduğumuzu biliyorum" diye ekledi.

Haberin Devamı

Ulusal Komite Başkanı Harrison, bu ay sonunda Chicago'da yapılacak kurultayda, 'delegelerin Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in etrafında toplanacağı ve partinin gücünü gösterecekleri' taahhüdünde bulundu.

Demokratik Ulusal Komite'den yetkililer, sonucu önceden belli olan bir seçimde oy sayım sürecine yönelik herhangi bir rakam veya eyalet bazındaki dökümlere yönelik hiçbir ayrıntı vermedi. Kamala Harris'e başkan adaylığı yolunda başka hiçbir isim meydan okumadı ve Biden'ın tavsiyesinden sonra süratle partideki ileri gelenlerin desteğini aldı.

Demokratların parti kongresinde geleneksel aday belirleme yöntemi olan eyalet bazında yoklama yapmaları bekleniyor. Fakat online ortamda yapılabilen oylama nedeniyle bunun tamamen törensel nitelikte olması düşünülüyor.