Dünyaİsrail saldırılarında 380'inci gün: Gazze'de can kaybı 42 bin 603'e çıktı!

İsrail saldırılarında 380'inci gün: Gazze'de can kaybı 42 bin 603'e çıktı!

20.10.2024 - 13:56 | Son Güncellenme:

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları Cumartesi gününden itibaren artarken sadece son 24 saatte en az 84 kişi hayatını kaybetti, 158 kişi de yaralandı. İsrail dünden beri Gazze'deki yedi bölgeyi hedef alıyor.

İsrail saldırılarında 380inci gün: Gazzede can kaybı 42 bin 603e çıktı

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 380 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi. İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze Şeridi'nin başta kuzeyi olmak üzere çeşitli bölgelerinde "7 katliam" gerçekleştirdiği, bu saldırılarda 84 kişinin öldüğü, 158 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Haberin Devamı

CENAZELERE ULAŞILAMIYOR

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 42 bin 603'e, yaralananların sayısının da 99 bin 795'e çıktığı kaydedildi. Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.

LÜBNAN'DA DA SAYI ARTIYOR

Öte yandan İsrail, Beyrut'un güney banliyölerine yönelik saldırılarını yeniden başlattı. Cumartesi, İsrail Başbakanı Binjamin Netanyahu'nun evinin vurulmasının ardından artan saldı dalgasından sonra bu sabah da Lübnan başkentine yönelik saldırılar yoğunlaştı. Lübnan'da, Beyrut'un iki mahallesi bu sabah İsrail ordusunun sosyal medyada tahliye uyarılarıyla uyandı ve başkente yönelik hava saldırılarının ikinci gün de devam edeceğinin sinyalini verdi. Sağlık bakanlığına göre, cumartesi günü güney banliyölerine 12 saldırı düzenlendi ve 70'ten fazla saldırı Lübnan'ın geri kalanındaki hedeflere isabet ederek en az 30 kişiyi öldürdü. İsrail hava kuvvetleri, bu saldırılarda silah depolama tesislerini ve füze fırlatma çukurlarını imha ettiğini söylüyor.