Dünyaİran'dan İsrail'e 'nükleer' tehdit: Parmağımız tetikte!

SAVAŞTA SON DAKİKA İran'dan İsrail'e 'nükleer' tehdit: Parmağımız tetikte!

20.10.2024 - 23:50 | Son Güncellenme:

İsrail'in 1 Ekim'deki saldırılara "karşılık" gerekçesiyle İran'a saldırı planının yer aldığı gizli ABD istihbarat bilgileri sızdı. İsrailli yetkililer 5 Kasım'dan önce olması beklenen saldırının bu sızıntı nedeniyle ertelenebileceği düşünülüyor. Söz konusu sızdırılma iddialarının ABD ile İsrail arasındaki gelecekte güven sorununa yol açabileceği değerlendiriliyor. Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın bir İsrail Merkava tankını vurduğu görüntüler yayınlandı. Öte yandan İsrail Beyrut'u bombalamaya yeniden başladı. İran'dan ise İsrail'e 'nükleer' tehdit geldi.

Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldüğünün doğrulandığı ve İsrail Başbakanı Binjamin Netanyahu'nun evinin Lübnan'dan gönderilen İHA'larla vurulduğu bir haftayı geriden bırakırken, İsrail'in İran'a 5 Kasım ABD seçimlerinden önce yapmayı planladığı saldırıyla ilgili detayları içeren ABD "çok gizli" belgeleri İranlı Telegram kanalları aracılığıyla sızdı. 

megaphone

SAVAŞTA SON DAKİKA

İSRAİL BEYRUT'A 11 SALDIRI DÜZENLEDİ

İsrail ordusunun, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a 11 hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

Lübnan resmi haber ajansı NNA'da yer alan haberde, İsrail savaş uçaklarının bu akşam başkent Beyrut'a düzenlediği hava saldırısı sayısının 11'e ulaştığı belirtildi.

Beyrut'un güneyinde Hizbullah'a ait Karz-ı Hasen kurumu (faizsiz dayanışma) şubelerinin hedef alındığına işaret edilen haberde, İsrail hava saldırılarından birinin de Uluslararası Refik Hariri Havalimanı yakınlarındaki Karz-ı Hasen şubesine yapıldığı aktarıldı.

İsrail savaş uçaklarının güneydeki Nebatiye vilayeti ve doğudaki Bekaa bölgesindeki Karz-ı Hasen kurumu şubelerini de hedef aldığı vurgulanan haberde, İsrail'in güneydeki Sur kentinde bir ambulansı hedef alması sonucu bazı sağlık çalışanlarının yaralandığı ifade edildi.

İSRAİL GAZZE'NİN FARKLI NOKTALARINA SALDIRDI: 2 FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyi ile orta kesimine düzenlediği saldırılarda 2 Filistinlinin öldüğü, 19 kişinin yaralandığı belirtildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'un batısında bulunan El-Mevasi bölgesinde yerinden edilenlerin kaldığı bir çadırı hedef aldı.

Sağlık kaynakları, söz konusu saldırıda 2 Filistinlinin öldüğünü, 8 kişinin yaralandığını ifade etti.

Gazze'nin orta kesimindeki El-Bureyc Mülteci Kampı'nda bir eve insansız hava aracıyla (İHA) düzenlenen saldırıda ise çoğu çocuk ve yaşlı 11 kişi yaralandı. Yaralılar, Nusayrat'taki El-Avde Hastanesi'ne kaldırıldı.

'TEL AVİV YÖNETİMİ, İRAN'A BÜYÜK BİR SALDIRIYA HAZIRLANIYOR'

İsrail devlet televizyonu KAN'ın ismini açıklamadığı İsrailli yetkiliden naklettiği haberde, İsrail'in İran'a karşı büyük bir saldırıya hazırlandığı öne sürüldü. Hazırlıkların, İran'dan gelmesi muhtemel cevaba göre savunma sistemlerinin tahkimini de içerdiği belirtildi.

İsrail'de bu akşam toplanacak güvenlik kabinesinde büyük olasılıkla Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'a bu saldırının ne zaman ve nasıl olacağına ilişkin karar alma yetkisi verileceği kaydedildi.

Haberin Devamı
İRAN ORDUSU: PARMAĞIMIZ TETİKTE

CNN TÜRK Muhabiri Emrah Çakmak şöyle duyurdu; İran'dan yapılan açıklamada, nükleer tesislerimize saldırı olursa parmağımız tetikte. İran nükleer politikasını yeniden gözden geçirecek ve İsrail'in nükleer tesislerine saldıracak denildi.


Deniyor ki; parmağımız tetikte. İran'dan eğer nükleer tesislerimiz, eğer Hamaney hedef alınırsa parmağımız tetikte bekliyoruz açıklaması var.

"HİZBULLAH'IN EKONOMİK YAPISI YERLE BİR EDİLECEK"

CNN TÜRK Muhabiri Emrah Çakmak İsrail'in Beyrut'a saldırıları ile ilgili canlı yayında bilgiler verdi.

Hizbullah'ın ekonomik yapısının yerle bir edileceği belirtiliyor. Açıklama geldi dakikalar önce. Öncelikle şunu söylediler, havadan bir takım bilgilendirme mesajları iletildi. İsrail Ordu yetkililerinden bir açıklama geldi. O açıklamada Lübnan sakinleri, İsrail ordusu, Hizbullah'a bağlı El-Kart El-Hasan derneğine ait altyapıya saldırmaya başlayacak dediler. Buradan hemen uzaklaşın diyorlar. Bu yapılar İran'dan finanse edilmektedir deniliyor. Bakın İran'a tekrar dikkat çekiliyor. Hizbullah bu fonları silahlanma, silah depolama, fırlatma sahalarının kurulması ve finansmanı da dahil olmak üzere teröristlerin faaliyetlerini finanse etmek için kullanmaktadır diyor. İsrail ordu sözcüsü uzun bir açıklama yaptı. Örgüt üyelerinin maaşlarının yanı sıra çeşitli terörist faaliyetleri yürütülüyor diyor bu açıklamada. El-Kart El-Hasan derneği Hizbullah örgütünün İsrail'e karşı yürüttüğü terörist faaliyetlerin finansmanına katılıyor ve bu nedenle İsrail ordusu bu yapıyı alt yapılarıyla birlikte saldırmaya karar verdi. Bu gece İsrail, Lübnan'a uzun zamandır ara verdiği saldırılarına bir kez daha başladı ve devam ediyor. İsrail ordusu Hizbullah'ın terörist altyapısını yok etmek için güçlü bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

İSRAİL BEYRUT'U BOMBALIYOR

İsrail'den dakikalar önce açıklama gelmişti. Yapılan açıklamada "Birazdan Beyrut'u vuracağız" denilmişti. Füzeler peş peşe ateşlendi! İsrail'den Lübnan'a yeni saldırı düzenlendi. 

İsrail ordusunun yaptığı tahliye duyurularının ardından Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta şiddetli patlamalar meydana geldi.

Beyrut'un güneyindeki şiddetli patlamaların ardından bölgeden dumanlar yükselmeye başladı.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hizbullah’ın İsrail'e karşı yürüttüğü faaliyetleri finanse ettiği iddiasıyla ordunun Karz-ı Hasen (faizsiz dayanışma) kurumlarını hedef alacağını açıklamıştı.

Haberin Devamı