Dünyaİsrail Beyrut'ta Hizbullah'ın kalesini vurdu: En az iki ölü, 15 yaralı

İsrail Beyrut'ta Hizbullah'ın kalesini vurdu: En az iki ölü, 15 yaralı

26.09.2024 - 17:16 | Son Güncellenme:

İsrail ordusunun Beyrut’un Hizbullah’ın kalesi olarak bilinen Dahiye mahallesinde gerçekleştirdiği hava saldırısında en az iki kişi öldü, 15 kişi ise yaralandı.

İsrail Beyrutta Hizbullahın kalesini vurdu: En az iki ölü, 15 yaralı

İsrail ordusunun Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında ilk belirlemelere göre en iki kişi öldü, 15 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Lübnan Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre saldırıda ilk belirlemelere göre iki kişi hayatını kaybederken, 15 kişi yaralandı. Yaralananlar arasında bulunan bir kadınının durumunun ağır olduğu bildirildi.

Saldırı Beyrut'un güneyinde yer alan ve Hizbullah’ın kalesi olarak bilinen Dahiye mahallesindeki bir noktaya üç füzeyle düzenlendi. İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail ordusu şu anda Beyrut'a saldırılar düzenliyor" ifadelerine yer verildi.

İsrail ordu radyosunun haberine göre, saldırıda Hizbullah'ın silahlı insansız hava aracı (SİHA) biriminden sorumlu komutanı hedef alındı. Hizbullah'tan konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. İsrail devlet televizyonu KAN, saldırıda F-35 savaş uçağının kullanıldığını bildirdi.

Haberin Devamı

Lübnan resmi haber ajansı NNA ise saldırının Dahiye'de işlek bir cadde üzerindeki 10 katlı apartmanın bir dairesine düzenlendiğini bildirdi. İsrail'in bu son saldırısı, bir hafta içinde Beyrut'un Dahiye Mahallesini hedef alan dördüncü hava saldırısı olarak kayıtlara geçti. Sosyal medyada, İsrail'in hedef aldığı binadaki bir dairenin hasar aldığı görüntüler paylaşıldı.