Dünyaİngiliz Havalimanları İdaresi, satışa çıkarılacak

İngiliz Havalimanları İdaresi, satışa çıkarılacak

20.08.2008 - 20:37 | Son Güncellenme:

.

İngiliz Havalimanları İdaresi, satışa çıkarılacak

DÜNYANIN önde gelen havayolları otoritelerinden bir olan BAA'nin, (İngiliz Havaalanları İdaresi) elinde bulunan mevcut havalimanlarından 4'ünü satışa çıkararak BAA’nin Birleşik Krallık'taki havalimanı tekelciliğine son verilebileceği açıklandı.
Yedi İngiliz havalimanını işleten BAA şirketinin, Heathrow’daki iki ve Gatwick ve Stansted havalimanını elden çıkarmak zorunda kalabileceği öğrenildi. İngiltere Rekabet Komisyonu, BAA’e ait İngiltere’deki Heathrow, Gatwick, Stansted ve Southampton ve İskoçya’daki Edinburgh, Glasgow ve Aberdeen havalinalarında ‘rekabet’ sorunu yaşandığını tespit etti. Konuyla ilgili detaylı geçici bir rapor hazırlayan komisyon, buna sebep olarak, çok ciddi rötarlara sahne olan bu havaalanlarında yolcuların yaşadığı sıkıntıları gösterdi. Eğer komisyonun tespit ettiği bulgular onaylanırsa ‘Rekabet Komisyonu’, Londra havalimanlarından ikisi ve İskoçya’daki Edinburgh veya Glasgow havalimanının satışını öngörülecek.
Komisyon, kesin kararını yaşanacak uzun müzakere döneminden sonra gelecek yılın başlarında vereceğini açıkladı.

KEŞFETYENİ
Mert Ramazan Demir'in askerlik fotoğrafı ortaya çıktı
Mert Ramazan Demir'in askerlik fotoğrafı ortaya çıktı

Cadde | 21.04.2025 - 09:52

Vatani görevini yerine getirmek için bedelli askerlik yapan oyuncu Mert Ramazan Demir'in askerlik fotoğrafı ortaya çıktı.

Yazarlar