DünyaHarvey Weinstein hastaneye kaldırılarak acil kalp ameliyatına alındı

Harvey Weinstein hastaneye kaldırılarak acil kalp ameliyatına alındı

10.09.2024 - 09:52 | Son Güncellenme:

Weinstein, Pazar günü geç saatlerde Rikers Adası'ndan Manhattan'daki Bellevue Hastanesi'ne götürüldü.

Harvey Weinstein hastaneye kaldırılarak acil kalp ameliyatına alındı

Cinsel suçlardan hüküm giyen eski Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein'ın ABD'nin New York şehrindeki hastaneye kaldırılarak acil kalp ameliyatına alındığı belirtildi.

Haberin Devamı

72 yaşındaki Weinstein'ın 'ciddi sağlık sorunları sebebiyle' Pazar günü geç saatlerde Rikers Adası'ndan Manhattan'daki Bellevue Hastanesi'ne götürüldüğü açıklandı. Temmuz ayında da, COVID-19 ve her iki akciğerde zatürre gibi çeşitli sağlık sorunları nedeniyle hastanede tedavi gördüğü belirtilmişti.

Şubat 2020'de Manhattan'daki jüri üyeleri, Weinstein'ı 2006 yılında eski yapım asistanı Miriam Haley'e cinsel tacizde bulunmaktan ve 2013 yılında da aktris Jessica Mann'a tecavüz etmekten suçlu bulmuş ve 23 yıl hapis cezasına mahkum etmişti.

Mahkumiyet kararı, birinci derece cinsel saldırı ve üçüncü derece tecavüz suçlamalarını içeriyordu. Suçlamaları reddeden Weinstein, kimseyle rıza dışı cinsel ilişkiye girmediğini ileri sürmüştü. Weinstein, New York'ta çektiği 23 yıllık hapis cezasının Nisan ayında yüksek mahkeme tarafından iptal edilmesinin ardından Manhattan'daki Bellevue Hastanesi'ne nakledilmişti.

Haberin Devamı

Savcılığın açıklamasının ardından tekrar gözaltına alınan yapımcının eylül ayının başında duruşmasının başlatılmasına karar verildi. Weinstein, 'Shakespeare in Love' ve 'Pulp Fiction' gibi hit filmleri olan Miramax film stüdyosunun kurucularından biriydi. Kendi adını taşıyan film stüdyosu Mart 2018'de iflas başvurusunda bulundu.