DünyaFransa'yı ayağa kaldıran sapık! ‘Ve Sana Baba Demeyi Bıraktım...’

Fransa'yı ayağa kaldıran sapık! ‘Ve Sana Baba Demeyi Bıraktım...’

04.09.2024 - 11:17 | Son Güncellenme:

Eşine ilaç vererek yıllar boyunca onlarca erkeğin ona tecavüz etmesine yol açtı, şans eseri yakalanmasıyla hakkında açılan dava ülkeyi ayağa kaldırdı.

Fransayı ayağa kaldıran sapık ‘Ve Sana Baba Demeyi Bıraktım...’

Yıllardır kilo veriyor ve saçları dökülüyordu. Sıklıkla unutkanlık yaşamaya başlamıştı. Çocukları ve arkadaşları Alzheimer hastası olduğundan endişeleniyordu.

Haberin Devamı

SARSICI GERÇEĞİ ÖĞRENDİ

Fakat 2020'nin sonlarında, Güney Fransa'daki bir polis karakoluna çağrıldıktan sonra çok daha sarsıcı olan gerçeği öğrendi. Polise göre, 50 yıllık kocası, onu derin bir uykuya sokmak için yemeğine ve içeceğine uyku hapları katarak ona tecavüz ediyordu üstelik onlarca adamı daha evlerine çağırıp onların da kendisine tecavüz etmesine yol açmıştı.

Polis, adamın kaydettiği fotoğraflar, videolar ve internetteki mesajları kullanarak iki yılı diğer şüphelileri tespit etmekle geçirdi.

Dominique Pélicot adındaki adamın davasında yürek parçalayıcı detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor, kızları mahkemede duydukları karşısında fenalaşarak salonu geçici süreliğine terk etti.

FRANSA'YI AYAĞA KALDIRAN DAVA

Fransayı ayağa kaldıran sapık ‘Ve Sana Baba Demeyi Bıraktım...’

Dava Fransa'yı ayağa kaldırdı ve suçlamalar, 71 yaşındaki Pélicot bir süpermarkette kadınların eteklerinin altını çekerken şans eseri yakalanmasıyla ortaya çıktı. Ülkenin güneyindeki Avignon şehrinde devam eden ve Aralık ayında sonuçlanması beklenen davada, Pélicot ve eşine cinsel saldırıda bulunması için online olarak bulduğu 50 diğer erkeğe tecavüz suçlaması yöneltiliyor.

Haberin Devamı

Eşi Gisèle Pélicot, davanın kamuoyuna açık olmasını talep ettiği duruşmaya kızı ve iki oğluyla beraber katıldı. Avukatlarına göre, kadına o kadar ağır bir şekilde ilaç verildi ki, on yıl boyunca devam eden istismardan haberi dahi olmadı.

Beş yargıçtan oluşan heyete başkanlık eden Baş Yargıç Roger Arata, Salı günü duruşmanın ikinci gününde soruşturmanın ana bulgularını okudu.

ŞANS ESERİ ORTAYA ÇIKTI

İddialar ilk olarak 12 Eylül 2020'de bir güvenlik görevlisinin Pélico'yu Carpentras kasabasındaki bir süpermarkette müşterilerin eteklerinin altını video kaydına aldığı için gözaltına alınca ortaya çıktı. Adamın cebinde prezervatifler ve bir kamera bulundu. Soruşturma sırasında Pélicot, 'kontrol edemediği dürtülerle hareket ettiğini' öne sürdü.

Arata, Caroline Darian takma adını kullanan Pélico'nun kızının çıplak fotomontajlanmış görüntülerinin bilgisayarında 'Kızımın etrafında, çıplak' başlıklı bir klasörde bulunduğunu anlattı. 

Darian gözyaşlarına boğuldu ve iki kardeşi ve avukatı Antoine Camus tarafından mahkeme salonundan çıkarıldı, fakat yaklaşık 20 dakika sonra yeniden salona döndü.

Haberin Devamı

'VE SANA BABA DEMEYİ BIRAKTIM'

Fransayı ayağa kaldıran sapık ‘Ve Sana Baba Demeyi Bıraktım...’

2022'de Darian, suçlamaların gün yüzüne çıkmasının aile üzerindeki etkisi hakkında 'Et J'ai Cesse de T'appeler Papa' (Ve Sana Baba Demeyi Bıraktım) adlı kitabı kaleme aldı. Gisèle Pélicot, kocası mahkeme salonunun diğer ucunda tam karşısında oturup dikkatle dinlerken, tüm süreç boyunca sakin ve sessiz kaldı.

Davayla ilgili 72 şüpheli bulunuyor fakat yalnızca 50'sinin izi sürülebildi. Pélicot dahil olmak üzere sanıklardan on sekizi gözaltında, diğer 32 davalı ise duruşmaya serbest katılıyor. 51. kişi ise gıyaben yargılanıyor. Çoğu, hüküm giymeleri halinde ağırlaştırılmış tecavüzden 20 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya.

Araştırmacılar, incelemeleri sırasında Gisèle Pélicot'nun, Haziran ayında kapatılan tartışmalı internet sitesi Coco'da 'Bilgisi Olmadan' adlı online forum üzerinden bulunan yabancılar tarafından cinsel istismara uğradığını gösteren binlerce fotoğraf ve videoyla karşılaştı.

Haberin Devamı

Sitede takma ad kullanan Pélicot, foruma 'ara sıra' katıldığını ve bunun 'alışkanlığı olmadığını' ileri sürdü.
Ancak, 'tecavüz' terimini kullandığı ve potansiyel saldırganlara eşine uyku hapı vererek, normalde reddedeceği eylemlerle onu istismar ettiğini anlattığı bazı konuşmalar bulundu.

Sağlık sigortasına göre, bir yıl içinde 450 hap sipariş etti. Polis, bilgisayarında Gisèle Pélico'nun yüzlerce fotoğrafını ve videosunu bulduklarını, görüntülerde kadının açıkça bilincini yitirdiğini ve çoğunlukla cenin pozisyonunda olduğunu söyledi. Görüntülerde, çiftin evinde yaşanan onlarca tecavüzün yer aldığı iddia ediliyor.

Yazarlar