Dünya42 kadının katili 'vampir' kaçtı! İçeriden yardım alıp beraberindekilerle kayıplara karıştı

42 kadının katili 'vampir' kaçtı! İçeriden yardım alıp beraberindekilerle kayıplara karıştı

21.08.2024 - 15:48 | Son Güncellenme:

Bir taş ocağında 10 parçalanmış cesedin keşfedilmesinin ardından tutuklandı. 'Bir vampir ve bir psikopat' olarak anılmaya başlandı. Çok geçmeden kayıplara karışan eşi dahil 32 kadını daha öldürdüğü açıklandı. Seri katil şimdi beraberindeki tutuklularla kayıplara karıştı.

42 kadının katili vampir kaçtı İçeriden yardım alıp beraberindekilerle kayıplara karıştı

Kenyalı yetkililer Salı günü, 42 kadını öldürdüğünden şüphelenilen ve 'vampir' lakaplı seri katilin 12 tutukluyla birlikte gözaltından kaçtığını söyledi.

Haberin Devamı

MEMURLAR YARDIM ETTİ

42 kadının katili vampir kaçtı İçeriden yardım alıp beraberindekilerle kayıplara karıştı

Yerel yetkililerden Muhammed Emin, Kenya'dan Collins Jumaisi Khalusha adındaki seri katil diğer şüphelilerin, sekiz memurun yardımıyla kaçtıklarını kaydetti.

Tutukluların hücrelerindeki tel örgüyü kesip gözaltı merkezinin duvarını aştıkları ve üst düzey yetkililerin firardan ancak görevlilerin tutuklulara kahvaltılarını götürmek için hücrelere gitmeleriyle öğrendikleri de gelen bilgiler arasında.

'BİR VAMPİR VE BİR PSİKOPAT'

42 kadının katili vampir kaçtı İçeriden yardım alıp beraberindekilerle kayıplara karıştı

Emin, "Ön soruşturmalarımız, kaçışın içeridekiler tarafından desteklendiğini gösteriyor" dedi. Yanı sıra, güvenlik güçlerinin 'bir vampir ve bir psikopat' olarak tanımladığı 33 yaşındaki Khalusha için ise, "Bu, ciddi suçlamalarla karşı karşıya kalacak çok önemli bir şüpheliydi" diyerek sözlerini sürdürdü.

Haberin Devamı

Firar, dedektiflerin Khalusha ile bağlantılı 42 cinayeti araştırmaya devam ettiği dönemde, Khalusha'nın polis gözetiminde kalmasına karar verildikten sonra geldi.

PARÇALANMIŞ CESETLER TAŞ OCAĞINDAN ÇIKTI, İLK KURBAN KAYIP EŞİ

42 kadının katili vampir kaçtı İçeriden yardım alıp beraberindekilerle kayıplara karıştı

Khalusha, bir taş ocağında 10 parçalanmış cesedin keşfedilmesinin ardından tutuklandı. Yetkililer, Khalusha'nın sadece 10 kadını değil, iki yıl içinde 32 kadını daha öldürdüğünü itiraf ettiğini söylüyor ve ilk kurbanın kayıplara karışan eşi olduğunu düşünüyor.

Emin, ilk gözaltına alındığında zanlıyı, 'insan hayatına saygısı olmayan psikopat bir seri katil' olarak tanımladı.
Khalusha'nın avukatı John Maina Ndegwa daha önce gazetecilere müvekkilinin masum olduğunu ve bahsi geçen suçları polis tarafından işkence altında itiraf ettiğini söyledi.

Firar konusunda şaşkına dönen Ndegwa, müvekkiliyle son olarak Cuma günü, mahkemenin yedi gün daha tutuklu kalmasına karar verdiğinde konuştuğunu kaydetti. Associated Press'e, "Bu haberden ötürü benim de kafam karıştı" dedi.

Güvenlik güçlerinden Gilbert Masengeli'ye göre, Khalusha ve diğer mahkumların kaçmasına yardım etmekle suçlanan sekiz memur şu anda disiplin cezalarıyla karşı karşıya, soruşturma sürüyor.