DünyaEnkaz 17 yıl sonra bulundu! İskelet kalıntıları yakınından çıktı

Enkaz 17 yıl sonra bulundu! İskelet kalıntıları yakınından çıktı

29.08.2024 - 17:08 | Son Güncellenme:

Yıllar önce kayıtlara geçen kazada, uçak içindeki iki kişiyle beraber göle düştü. Enkaz ile yakınında bulunan iskelet kalıntıları 17 yıl sonra ortaya çıktı.

Enkaz 17 yıl sonra bulundu İskelet kalıntıları yakınından çıktı

Takvim yaprakları 2007 yılının Ağustos ayını gösterirken bir 'Socata TB-20' uçağı, ABD'nin Michigan eyaletinde bulunan Huron Gölü'ne düştü. Uçağın enkazı ve kurtulanlar için geniş çaplı bir arama yapıldı, ancak uçağa dair bir iz bulunamadı. Ta ki şimdiye dek...

Haberin Devamı

17 YIL SONRA BULUNDU

Şimdi ise, 17 yıl önce Kanada sınırındaki Huron Gölü'ne düşen uçağın enkazının bulunduğu haberi geldi. Michigan eyalet polisi, özel bir arama kurtarma şirketinin pilot dahil iki kişiyi taşıyan uçağın enkazına, eyaletteki Bois Blanc Adası yakınlarında ulaştığını açıkladı.

İSKELET KALINTILARI YAKINDAYDI

Enkaz yakınlarında iskelet kalıntıları bulundu. North Michigan Üniversitesi Adli Antropoloji Merkezinde yapılan incelemeler sonucunda ise kalıntıların 56 yaşındaki yolcu H. Brooke Stauffer Jr.'a ait olduğu kaydedildi.

Stauffer Jr.'ın 52 yaşındaki nişanlısı Karen Dodds'un pilotluğunu yaptığı uçağın kazasından iki ay sonra Dodds'un cansız bedenine ulaşılmıştı. Fakat Stauffer Jr.'a veya uçağın enkazına dair herhangi bir ize rastlanamaması üzerine Stauffer Jr.'ın ailesi talebi üzerine özel bir şirket, Ekim 2023'te arama çalışmalarına başlamıştı.