Dünya Gazeteciler ısrarla sordu, Biden kapıya yöneldi! Bankacılık krizine damga vuran an

Gazeteciler ısrarla sordu, Biden kapıya yöneldi! Bankacılık krizine damga vuran an

14.03.2023 - 07:38 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Joe Biden, batan bankalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalar sonrası gazetecilerin sorduğu sorulardan resmen kaçan Biden, anbean kameraya yansıdı. ABD'liler tarafından tepki çeken o anlar sosyal medyada milyonlarca kişi tarafından izlendi.

Gazeteciler ısrarla sordu, Biden kapıya yöneldi Bankacılık krizine damga vuran an

Küresel piyasaları olumsuz etkileyen ABD'deki iki bankanın iflas etmesi sonrasında Başkanı Joe Biden açıklamalarda bulundu. Biden durumun 'kontrol altında' olduğuna vurgu yaparak bu tarz olayların bir dahaki sefere engellenmesi gerektiğini aktardı.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Joe Biden'ın detaylı açıklaması şöyle:

'FDIC, Silicon Valley Bank ve Signature Bank'ın varlıklarının kontrollerini eline aldı. Yönetimin çabuk harekete geçmesi Amerikalılara ABD bankacılık sisteminin güvenli olduğu konusunda güven vermeli. Amerikalı vergi mükellefleri için zarar ortaya çıkmayacak. SVB ve Signature Bank için para sigorta fonları ücretlerinden gelecek.

'NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ'

Bankalardaki yatırımcılar korunmayacak, hiç kimse kanunların üzerinde değil. Böyle durumların yeniden yaşanmasını engellemeliyiz. Kongre'den ve regülatörlerden bankacılık kurallarının güçlendirilmesini isteyeceğim. Bununla yetinmeyeceğiz, ne gerekiyorsa yapacağız'

CEVAP VEREMEYİNCE ÇIKIP GİTTİ

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Biden'ın basın açıklamasının son kısmında yaşananlar dünyada gündem oldu. Söz konusu o anlarda gazeteciler, ABD Başkanının konuşması biter bitmez soru sormaya başladı. Kamera tarafından kayıtlara geçirilen ve net bir şekilde duyulan 'Dalgalanma etkisini olmayacağına net bir cevap verir misiniz? Diğer bankalarında mı batmasını bekliyorsunuz? sorusuna yanıt veremeyen Biden, çıkışa yöneldi ve kapıyı kapatıp çıktı.

Haberin Devamı

Gazeteciler ısrarla sordu, Biden kapıya yöneldi Bankacılık krizine damga vuran an

Söz konusu o anlar sosyal medyada büyük tepki çekti. ABD vatandaşları Biden'ın açıklama yapmamasına yönelik eleştirilerde bulundu. Görüntüler ise milyonlarca kişi tarafından izlendi.

Gazeteciler ısrarla sordu, Biden kapıya yöneldi Bankacılık krizine damga vuran an

OLAYIN GEÇMİŞİ

SVB Bank'ın iflasının ardından Pazar günü de New York merkezli, kripto para üzerine yoğunlaşan Signature Bank, piyasa düzenleyicileri tarafından kapatıldı.

New York Finansal Hizmetler Departmanı'ndan (DFS) yapılan açıklamada, mevduat sahiplerini korumak için ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu tarafından Signature Bank'a kayyum atandığı duyuruldu.

8 Mart itibarıyla bankanın 89,17 milyar mevduatı ve 31 Aralık 2022 itibarıyla da 110,36 milyar dolar varlığı bulunuyordu.
Signature Bank'taki mevduat sahipleri de SVB Bank'takiler gibi paralarına bugünden itibaren erişebilecek.