DünyaAvusturya'da yeni hükümet yemin ederek göreve başladı

Avusturya'da yeni hükümet yemin ederek göreve başladı

02.12.2008 - 17:26 | Son Güncellenme:

.

Avusturyada yeni hükümet yemin ederek göreve başladı

Avusturya’da, Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) ile Halk Partisi(ÖVP) arasında kurulan yeni koalisyon hükümeti bugün Cumhurbaşkanı Heinz Fischer’in huzurunda yemin ederek göreve başladı.
Cumhurbaşkanı Fischer’in okuduğu yemin metnini, "Yemin ederim" diyerek onaylayan Başbakan Werner Fayman ve Başbakan Yardımcısı Josef Pröll’ün mazbatalarını imzalayarak almalarının ardından kabinenin diğer üyeleri de aynı şekilde yemin ettiklerini beyan ederek mazbatalarını aldılar.
Kabinenin tek bağımsız üyesi olan Adalet Bakanı Claudia Bandion-Orntner, hakim olarak bakmakta olduğu bir dava henüz sonuçlanmadığı için yemin törenine katılamadı.
Adalet Bakanı Bandion-Ortner’in daha sonra yemin ederek mazbatasını alacağı, Adalet Bakanlığı için geçici bir süreyle Bilim ve Araştırma Bakanı Johannes Hahn’ın görevlendirildiği bildirildi.
Fischer’in yemin töreninin ardından onayladığı yeni kabinede SPÖ’den Başbakan Werner Fayman, Alt Yapı Bakanı Doris Bures, Sosyal İşler ve Çalışma Bakanı Rudolf Hundstorfer, Kadın ve Kamu Çalışanları Bakanı Gabriele Heinisch-Hosek, Sağlık Bakanı Alois Stöger, Federal Savunma Bakanı Norbert Darabos, Maliye Bakanlığı nezdinde Devlet Sekreteri Andreas Schieder ve Başbakanlık nezdinde medyadan sorumlu Devlet Sekreteri Josef Ostermayer bulunuyor.
ÖVP’den ise Başbakan Yardımcısı Josef Pröll, İçişleri Bakanı Maria Fekter, Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger, Ekonomi, Aile ve Gençlik Bakanı Reinhold Mitterlehner, Bilim ve Araştırma Bakanı Johannes Hahn, Tarım ve Çevre Sağlığı Bakanı Nikolaus Berlakovich, Ekonomi Bakanlığı nezdinde Devlet Sekreteri Christine Marek ve Maliye Bakanlığı nezdinde Devlet Sekreteri Reinhold Lopatka ile Bağımsızlardan Adalet Bakanı Claudia Bandion-Ortner görev yapacak.
Yemin töreninin ardından başbakanlıkta toplantı yapan hükümet üyelerinin gelecek günlerde ulusal mecliste hükümet programını sunacakları bildirildi.