DünyaAvusturya'da 9 bin çocuk kayıt dışı

Avusturya'da 9 bin çocuk kayıt dışı

17.11.2008 - 13:04 | Son Güncellenme:

.

Avusturyada 9 bin çocuk kayıt dışı

AVUSTURYA'da 9 binden fazla çocuğun kayıt dışı olduğunun tahmin edildiği açıklandı. Aile Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada nüfus cüzdanları bile olmayan bu çocukların tamamına yakının yabancı çocuklarından oluştuğu kaydedildi.
Avusturya Yabancılar Kanunu'na göre, bu ülkede yaşayan yabancıların çocukları dünyaya gözşerini açar açmaz vizeye tabi tutuluyor. Eğer anne veya babanın oturma müsadeleri yoksa veya vize işlemleri halen devam ediyor ise işte o zaman bebeğin oturma müsadesi de tehlikeye giriyor. Bu durumdaski bir çok anne. baba bebekleri ile birlikte yurtdışı edilme korkusuyla çocukalrını kaydettirmiyorlar.
Nüfus kaydı yaptırılmayan çocuklar büyüdüklerinde doğal olarak okula gidemiyor ve sosyal sorunları kendileriyle birlikte büyümeye devam ediyor. Yeni kurulacak kolasiyon hükümetinin gündeminde bekleyen bu konu Aile Bakanlığı tarafından verilecek nihai karara bağlı. Ya bu durumdaki çocuklara oturma müsadesi ve eğitim imkanı verilecek. Ya da teker teker tespit edilerek yurtdışı edilecekler.
Yeşiller Partisi'nden Federal Meclis'e giren Alev Korun, Avusturya'da doğan her bebek için otomatikman vatandaşlık verilmesi yönünde çalışmalar yapıyor. korun vereceği kanun teklifiyle binlerce çocuğun geleceğine de ışık tutmak istiyor.