DünyaAtina’dan Türkiye’ye iş birliği teklifi

Atina’dan Türkiye’ye iş birliği teklifi

13.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, iki ülkede Mayıs ayında yapılacak seçimler sonrasında enerji alanı dahil olmak üzere Türkiye ile iş birliğini geliştirmekten memnuniyet duyacaklarını açıkladı. DW Türkçe’nin haberine göre, önceki gün Atina’da Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile yaptığı görüşmenin ardından basın toplantısında konuşan Dendias, “Yunanistan Türkiye ile her zaman samimi ve dürüst bir iş birliğinin yollarını aramaktadır” dedi.

Atina’dan Türkiye’ye iş birliği teklifi

Akdeniz’de Yunanistan, Güney Kıbrıs, Mısır, Fransa, İsrail, İtalya, Ürdün ve Filistin Özerk Yönetimi arasında kurulan Doğu Akdeniz Doğal Gaz Forumu’nun Türkiye’ye de açık olduğunu belirten Dendias, “Bu foruma diğer ülkelerin de katılımını memnuniyetle karşılayacağımızı belirtmek isterim. Ancak bunun net bir koşulu var: O da uluslararası hukuka, uluslararası deniz hukukuna saygıdır” diye konuştu. Atina ile Kahire, Akdeniz’de deniz altına döşenecek bağlantı kablolarıyla Mısır’dan AB ülkelerine elektrik ihracatını kolaylaştırması hedeflenen bir proje üzerinde de çalışıyor.

Haberin Devamı

Türkiye ile Yunanistan arasında son olarak Ege’deki adaların silahlandırılması konusunda gerilim yaşanmış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bir gece ansızın gelebiliriz” söylemiyle adalara askeri müdahale konusunu gündeme getirmişti. 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından iki ülke arasında yakınlaşma sinyalleri verilmiş ve üst düzey görüşmeler gerçekleştirilmişti.