DünyaABD resmen duyurdu! İsrail'e askeri personel konuşlandırılacak

ABD resmen duyurdu! İsrail'e askeri personel konuşlandırılacak

14.10.2024 - 11:41 | Son Güncellenme:

Pentagon, İran tehdidine karşı İsrail'e Terminal Yüksek İrtifa Alan Savunma (THAAD) bataryası ile askeri personel gönderileceğini açıkladı.

ABD resmen duyurdu İsraile askeri personel konuşlandırılacak

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran tehdidine karşı İsrail'e Terminal Yüksek İrtifa Alan Savunma (THAAD) bataryası ile askeri personel gönderileceğini duyurdu.

Haberin Devamı

Pentagon basın sözcülüğünden yapılan açıklamada, "Başkanın talimatı üzerine, Bakan Austin, İran'ın 13 Nisan ve 1 Ekim'de İsrail'e yönelik benzeri görülmemiş saldırılarının ardından İsrail'in hava savunmasını güçlendirmeye yardımcı olmak için İsrail'e bir THAAD bataryası ve ilgili ABD askeri personelinin konuşlandırılmasına izin verdi" denildi.

THAAD Bataryası'nın, İsrail'in entegre hava savunma sistemini güçlendireceği belirtilen açıklamada, "Bu, ABD ordusunun son aylarda İsrail'in savunmasını desteklemek ve İsrail’deki Amerikalıları İran ve İran yanlısı milislerin saldırılarından korumak için yaptığı daha geniş kapsamlı düzenlemelerin bir parçasıdır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, ABD'nin İsrail'e ilk kez THAAD Bataryası konuşlandırmadığına işaret edilerek, 2019 yılında eğitim ve entegre hava savunma tatbikatı amacıyla İsrail'e bir THAAD bataryası konuşlandırıldığı kaydedildi.