Cumartesi Yakamızdan düşmeyecekler

Yakamızdan düşmeyecekler

24.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kış sezonunun takı trendlerinde başrol broşlara ait. Hemen hemen tüm modaevlerinin koleksiyonunda yer alan bu şık iğneler artık gençlerin de yakasından düşmeyecek

Yakamızdan düşmeyecekler

Yeni sezon bugüne dek orta yaşın üzerindeki kadınların stiliyle özdeşletirilen pek çok moda öğesini sürpriz bir şekilde karşımıza çıkarıyor. Geçtiğimiz haftalarda bahsettiğim tüvit trendinin aksesuar alanındaki karşılığı olan broşlar da işte bu süprizlerden.

Haberin Devamı

Aylar önce sokak stili ikonlarının yakalarını süslemeye başlayan bu gösterişli iğneler, bu sezon podyumu da etkisi altına altı. Üstelik artık yalnızca pırlantalar ve incilerle ağır bir havaya bürünmüyor; pleksi, porselen gibi materyaller ve eğlenceli
şekillerle daha modern duruyorlar.

İri olmalarında yarar var

Prada, Chanel, Balenciaga ve Edun gibi modaevlerinin çok sevdiği broşların en iyi tarafı ise diğer aksesuarların aksine vücuda değil, giysilere takılıyor olmaları, yani işlevsellikleri. Soğuk günlerde paltolarınızın yakasına iliştireceğiniz şık bir broşu kapalı alanlara girerken paltonuzdan çıkarıp ceketlere ve bluzlara da takabilirsiniz ve belirtelim, olabildiğince dikkat çekici ve iri olmalarında yarar var.

Haberin Devamı

Modanın güzelleştirdiği protezli hayatlar

Alleles, 29 yaşındaki McCauley Wanner ve 34 yaşındaki Ryan Palibroda tarafından kurulan bir marka. Engellilerin protezleri sebebiyle maruz kaldıkları tuhaf bakışları moda sayesinde bertaraf edebileceklerine inanarak yola koyulup şık detaylara sahip protez bacak kılıfları tasarlamaya başlamışlar. Zira kaybedilen bacağı kamufle etmek amacıyla yapılan her protezin aslında tam tersi amaca hizmet ettiğine, yani iyi görünmeyen bir şekilde dikkat çektiğine inanıyorlar.

Ürettikleri plastik kılıflar ise çeşit çeşit, var olan protezin üzerine kolayca geçirilip farklı stillere uyum sağlayabilecek türden. Evet, kamufle etmiyor, aksine protezi daha dikkat çekici hale getiriyorlar ama protezini saklamak yerine ortaya çıkarmak isteyenler bu durumdan oldukça memnun. Zira insanlar bu kılıfları gördüğünde tuhaf bir şekilde bakmak veya yok saymaya çalışmak yerine sorular soruyor, sohbet açılıyor ve böylece farkındalık da yaratılmış oluyor. Modanın insanların hayatını daha güzel hale getirdiğine dair harika bir örnek.

Yakamızdan düşmeyecekler


Plastik kılıflar, var olan protezin üzerine kolayca geçirilip farklı stillere uyum sağlayabilecek türde.

alış-veriş

- Marni’nin aksesuar koleksiyonunda bu sezon broşlara geniş yer ayrılmış. Çam ve reçineyi andıran bu model 245 avro.

- İtalyan takı markası Alcozer&J’in zincir püsküllü broşu inci detaylarıyla da dikkat çekici. Beymen’de 1.305 TL.

- Ariş Pırlanta art deco ve art nouveau’dan ilham alarak özel bir broş koleksiyonu hazırladı. Çiçekli broş evladiyelik. Fiyatı istek üzerine.

- Lucky Beads’in kırmızı balon şeklindeki pleksi broşuyla çocuksu ruhunuzu stilinize yansıtın. 25 TL.

Yakamızdan düşmeyecekler


kısa kısa

Bu kanaviçeler çok samimi
Kanabitches markasının yaratıcısı Serra Aybars, kanaviçe furyasına esprili bir yaklaşım getirmiş. “Bunların hepsi samimiyetten” mottosuyla hazırlanan kasnak ve çantaların üzerinde yazanlar çok eğlenceli. Shopthedesign.com’da satışta.

Ördekler out, balıklar In!
Dudakları aralaaa, yanakları içe çeek, bakışları dik! Çünkü selfie çekerken dudak büzüp kendini ördeğe benzetme sanatı yani “duck face” yerini “fish gape”e bırakıyor. “Alık balık” diyebileceğimiz bu trendi çok sevenler arasında Jennifer Lopez, Selena Gomez, Rihanna gibi ünlüler de var.