05.09.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:
Zeytinyağlı karışık dolma tabağı
1 su bardağı dolmalık pirinç
2 adet orta boy piyaz doğranmış beyaz soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tutam tarçın
1 tutam yenibahar
1 tutam kuru nane
1/4 ince doğranmış maydanoz
1/4 ince doğranmış dereotu
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı kuşüzümü tuz, karabiber
Hazırladığınız dolma içini sarmak için
1 adet asma yaprağı
1 adet minik dolmalık yeşil kabak
1 adet mini siyah patlıcan
1 adet minik beyaz patlıcan
1 adet mini kereviz kökü
1 adet kabak çiçeği
1 adet minik et domates
Hazırlanışı:
Pirinci yıkayıp ılık suda 30 dakika bekletin. Zeytinyağını tencereye alıp önce çam fıstığını hafif kavurun, biraz renk almaya başlayınca içine soğanları ilave edip pembeleşene kadar kavurduktan sonra süzülmüş pirinçleri ilave edin. 10 dakika kavurup karışımın içine kuşüzümü, tuz ve baharatları ilave edip pilav demlenince içerisine doğranmış maydanoz ve dereotunu karıştırıp hazır hale getirin.
Aşağıdaki malzemelerin içerisine dolma içini doldurup bir tencerenin içerisine dizip üzerine su, bir dilim limon, tuz ve bir tutam şeker ilave edip üzerini aliminyum folyo ile kapatıp ağır ateşte pişirmeye bırakın. Yaklaşık 40 dakika sonra zeytinyağlı dolmalar hazır hale gelince dolmaları soğutup limon ve dereotu ile süsleyip servis edin.
Enginarlı çoban kavurma
Malzemeler: (Kavurma için)
1 adet taze enginar l 200 gr kuşbaşı kuzu eti l 1 adet soğan l 1 tatlı kaşığı kekik
1 adet çarliston biber l 1 tutam karabiber
1 tutam tuz l 2 diş sarmısak çay bardağı sıvı yağ
Enginar için:
1 adet enginar l 100 gr havuç l 100 gr patates
yarım çay bardağı zeytin yağı l 1 çay kaşığı un
1 adet limon l 500 ml su l tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Kavurma: Küp doğranmış soğanları, çarliston biberleri ve sarmısağı kızgın tavada soteleyip
kenarda bekletin. Daha sonra küp küp doğranmış olan kuzu etleri soteleyin ve sebzelerle birlikte karıştırın. Son olarak içine kuru kekik, tuz ve biber ilave edilip hazır hale getirin.
Enginar: Un, limon ve suyu karıştırıp içine enginarı, patates ve havuçları ilave edip tuz ve biberini ayarladıktan sonra üzerini yağlı kağıtla kapatıp enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
Servis yaparken: Tabağın ortasına enginarı, etrafına da sebzeleri yerleştirin. Daha sonra enginarın içine çoban kavurmayı yerleştirip maydanoz dalları ile süsledikten sonra sıcak olarak servis edin.
Şekerpare
Vanilya şerbeti için:
1 litre su l 1 kg şeker yarım bardak limon suyu
Hazırlanışı:
Unu, kabartma tozunu, toz bademi bir kabın içinde harmanlayın. Daha önceden oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını şekerle birlikte iyice yedirin. Daha sonra yumurta ilave edin. Yumurtasını da yedirdikten sonra harmanladığımız karışımla birlikte iyice yoğurun. Hamur kıvamına gelince işlemi sonlandırın. Hamuru yarım saat kadar dinlenmeye bırakın. Daha sonra hamurları misket büyüklüğünde yuvarlayın ve ortalarına fındık yerleştirin (isteğe göre haşhaşlı ve susamlı olabilir). İşlendikten sonra daha önceden ısınmış olan 180 derecelik fırına atın ve 15-20 dakika kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra şerbetini verin.
Ramazan ayına özel
Pide arası çikolata
Nestle ramazana özel yeni fiyatı ve ambalajıyla herkesi Chokella yemeye davet ediyor. İftar vakti merkezi yerlerde bulunacak mobil ekipler de herkese, ücretsiz olarak pide arası Nestle Chokella ikram edecek.
Özel paketler
www.tukasmarket.com.tr sitesinde ramazana özel hazırlanan Tukaş ürün paketleri satılmaya başlandı. Tukaş’ın salça, konserve, hazır yemek, şarküteri ürünü, turşu ve reçellerin satıldığı sitede altı farklı Kazançlı Ramazan Paketi var.