27.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:
Özge Tabak - ozge.tabak@milliyet.com.tr
Kantin, Nişantaşı Akkavak Sokak’ta geçirdiği 16 yıldan sonra Teşvikiye Milli Reasürans Pasajı’ndaki yeni yerine taşındı geçtiğimiz haftalarda. Artık öğle yemeği yanında akşam yemeği ve içki servisi de veriyor.
Mekanda öğle için ayrı, akşam için ayrı menü sunuluyor. Öğle ve akşam menülerinde dörder başlangıç ve ana yemek var. Öğlen dört, akşam iki çeşit tatlı çıkıyor. 14.45’ten sonra öğle menüsü yerine Kantin klasikleri denen standart menüden seçmeniz gerekiyor yemeğinizi. Saat 19.00 itibarıyla da akşam menüsü başlıyor.
Denizsel “Günlük menü ön planda. Çünkü Kantin’in özü bu: Her gün değişen yemekler. Açıkçası biri gelip standart menüden örneğin şinitzeli seçtiğinde bozuluyorum. O şinitzeli de ben yaptım ve belki de şehrin en iyi şinitzeli ama Kantin her gün değişen yemekleriyle Kantin oldu” diyor: “Soğuk badem çorbasının, denizci pilavının takipçileri var. Şu anda bu dükkanda yenebilecek en iyi şeylerden biri de organik domates salatası.”
Şeftalili kebabı, incirli çıtırı ve tatlılardan vişneli sakızlı muhallebi ve cheesecake’i de sayıyor Denizsel. Mümkün mertebe organik pazar ve direkt üreticiden ürünleri aldıklarını hatırlatıyor: “Kars’ta buğday, Adapazarı’nda domates ekiliyor bizim için. Ayvalık’tan zeytinyağı, Kastamonu’dan siyez bulguru alıyoruz. Erişte, tarhanamızı kendimiz yapıyoruz.
“4 yaşından beri gelen var”
Kantin’de şarap, cin, viski, rakı gibi içkiler ve kokteyller sunuluyor. Şarapların hepsi şişe haricinde bir çeyrek ve bir yarım şişe olarak karafta da veriliyor. Kokteyller 35-40, şişe şaraplar 90-190 lira.
Denizsel müdavimlerin gelmeye devam ettiğini, akşam servisiyle birlikte yeni, farklı bir kitlenin de tercih etmeye başladığını söylüyor: “25 yaşında da 75 yaşında da müşterimiz var. Müdavimlerin arasında burada büyümüş olanlar var. Geçen gün annesiyle uğradı biri. 4 yaşından beri geliyor, şimdi 20-21 yaşında. Ne mutlu bana.”
Kantin’in sadece öğle servisiyle sürdürdüğü 16 yıllık başarısı konusunda ise şöyle bir yorum yapıyor: “Türk insanı olarak sulu yemek severiz. Köfte, tost ya da bir salata nereye kadar? Günün sonunda sulu yemek istiyorsun. İstemeyen bir kişi tanımadım bugüne kadar. İşte Kantin bunun karşılığı.”