CaddeMasterchef'te elenen isim belli oldu! İşte Mehmet Şef'in tabağı "Okyanus"

Masterchef'te elenen isim belli oldu! İşte Mehmet Şef'in tabağı "Okyanus"

23.09.2024 - 00:11 | Son Güncellenme:

Masterchef'te heyecan doludizgin devam ediyor. Bir isim daha Masterchef'e veda etti. Eleme potasında olan yarışmacılardan Mehmet Şef'in tabağı "Okyanus" yapmaları istendi. En kötü tabağı yapan isim ise Masterchef'ten elendi. İşte merak edilen detaylar...

Masterchefte elenen isim belli oldu İşte Mehmet Şefin tabağı Okyanus

Masterchef'te haftalar ilerledikçe heyecan daha da artıyor. Bu hafta bir isim daha Masterchef'e veda etti. Mehmet Şef'in tabağı olan "Okyanus"u en kötü hazırlayan isim Masterchef'e veda etti.

Haberin Devamı

Masterchefte elenen isim belli oldu İşte Mehmet Şefin tabağı Okyanus

İŞTE 'OKYANUS'UN MALZEMELERİ VE TARİFİ

5 çeşit deniz ürününden yapılan tabak için malzemeler ve yapılışı açıklandı. İşte Okyanus'un yapımı ve tarifi...

Masterchefte elenen isim belli oldu İşte Mehmet Şefin tabağı Okyanus

MEHMET ŞEF TABAĞINI BÖYLE TARİF ETTİ

Mehmet Şef, lezzetli tarifinin detaylarını böyle anlattı;

Masterchefte elenen isim belli oldu İşte Mehmet Şefin tabağı Okyanus

Öncelikle bir tane simit yapacaksınız. Devamında ahtapot, ahtapotu güzelce pişiriyorsunuz, yarım pişmiş olarak verdik. Zeytinyağı, sarımsak, tuz, sirke ve taze kişniş, kişniş saplarıyla ahtapotumuzu pişiriyoruz. Daha sonra size bütün levrekler verdik, levrekleri açıyorsunuz. Levrekleri açtıktan sonra bütün filota yapıp, levrek marin yapıyorsunuz. Yani bütün sosunu hazırlıyorsunuz, levreği bütün yapıyorsunuz. Bütün olarak sosluyorsunuz, onu da kenara alıyorsunuz. Daha sonra yılan balığı, bu biraz zor. Bu arada prodüksiyonu ve ekibini tebrik ediyoruz. Yılan balığını sizin için Adana'dan getirdiler. Yılan balığı, sardalya var. Uskumruyu fırına koyun. Uskumruyu derilerini ve kılçığını ayıklayın. Ondan sonra zaten bembeyaz oluyor. Met şeklinde kesip buraya koyacağız. Sardalya'yı sıfır kılçık haline getiriyorsunuz. Ortadaki kılçığı alıyoruz. Ondan sonra yaklaşık üç ya da dört dakika limon, tuz, elma sirkesi, zeytinyağı ve yine biraz kişnişle beraber, sapıyla beraber tatlandırıyorsunuz. Bu arada levrek için de kişnişi toz olarak istiyoruz.

Haberin Devamı

Masterchefte elenen isim belli oldu İşte Mehmet Şefin tabağı Okyanus

MASTERCHEF 2024'E VEDA EDEN İSİM BELLİ OLDU

Masterchef'e veda eden isim belli oldu. Mehmet Şef'in tabağına en uzak isim Yudum olarak açıklandı. Yudum, Masterchef hayallerini kaybetti. Mehmet Şef tabaklardaki hataları böyle anlattı; Her iki yarışmacıda da farklı sorunlar var ama bir yarışmacımızın sorunları diğer yarışmacımıza göre daha fazla Erim, simitin daha fazla pişebilirdi. Püren iyiydi, yılan balığın iyiydi, ahtapotun iyiydi. Karşılıklı gidiyorum kıyası, Yudum sende simit iyiydi ama simit dışında problemlerimiz var. Özellikle özellikle yılan balığını biz çok iyi temizleyin dedik. Küçük kılcalılar kalırsa onlar da zaten ızgarada ve marinasyonlarında gider dedik. Yılan balığını çok iyi temizlemedin. Sardalyan neredeyse ikinci işlem gördü. Levrek kalın kesildi. Püren de Erim'e göre daha kötü. Dolayısıyla zaten buradaki puan farkları da aşağı yukarı 3 puana yaklaşık oluyor ki bu da senin buradan gitmene neden oluyor. Çünkü özellikle yılan balığındaki temizlememe senin sıfır puana getiriyor.