Süper LigUEFA ve FIFA'da yokuz!

UEFA ve FIFA'da yokuz!

06.04.2025 - 07:01 | Son Güncellenme:

Futbolda uluslararası platformda Türkiye’yi temsil eden kimse kalmadı. UEFA’nın Sırbistan’da gerçekleşen kongresinde, yönetim ve icra kuruluna aday gösteremeyen ülkemiz, 49 yıl sonra temsil yeteneğini kaybetti.

UEFA ve FIFAda yokuz

İlk olarak 1976 yılında, Necdet Çobanlı’nın FIFA İcra Kurulu’na girmesiyle başlayan, uzun yıllar UEFA Yönetim Kurulu üyeliği ve 1. asbaşkanlığı ile FIFA İcra kurulu üyeliğini sürdüren Şenes Erzik’ten bayrağı devralan Servet Yardımcı ile devam eden futbolda uluslararası platformlarda Türkiye’nin temsili, bu hafta resmen son buldu.

Haberin Devamı

UEFA’nın hafta içinde Sırbistan’da yapılan 49. olağan kongresinde Türkiye Futbol Federasyonu, kurullar için aday bildirmedi. Belgrad’daki toplantıda, İcra Komitesi’ne İtalya, Norveç, Hırvatistan, Finlandiya, Ermenistan, Hollanda, Estonya ve Almanya federasyonlarından 8 kişi seçilirken, iki dönem için görev yapacak üyeler İspanya ve İsrail’den belirlendi. Geleneksel olarak FIFA konseyine gönderilecek beş üyenin seçiminde Romanya, Almanya, Karadağ, Belçika ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi temsilcileri oylamadan önde çıktı.

Türkiye Futbol Federasyonu ise herhangi bir kurula isim veremeyeceğini yaklaşık dört ay önce UEFA Başkanı Aleksandre Ceferin’e bildirmişti. Böylece Servet Yardımcı ile birlikte TFF’nin 49 yıldır bu kulvarda devam eden temsil yeteneği sona erdi.

Haberin Devamı

Son temsilcimiz Yardımcı, 18 Temmuz 2024 tarihinde yapılan TFF Genel Kurulu’nda başkan adayı olduğunu açıkladıktan kısa bir süre sonra kararından vazgeçmiş ve UEFA İcra Kurulu’ndan da istifa ettiğini açıklamıştı. Deneyimli futbol insanı bu görevi bırakmasaydı bile TFF’nin kendisini tekrar aday göstermeyeceği ifade edilmişti.