CaddeKenan Işık hayatını kaybetti! Cenaze programı belli oldu

Kenan Işık hayatını kaybetti! Cenaze programı belli oldu

29.07.2024 - 10:50 | Son Güncellenme:

Tiyatro oyuncusu ve sunucu Kenan Işık (76), İstanbul Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. 'Kim Milyoner Olmak İster'de sunuculuk yapan sanatçı, Mart 2014'te geçirdiği beyin kanaması nedeniyle bir süre Almanya'da Schmieder Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi görmüştü. Kenan Işık'ın tedavisi evinde devam ediyordu.

Beyin kanaması sonucu 10 yıldır komada olan Kenan Işık, bu sabah İstanbul Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Beril Işık ile evli ve iki çocuk babası Kenan Işık, 76 yaşındaydı.

Haberin Devamı

2014 yılında spor sonrası saunaya giren sanatçı, sauna çıkışı kendisini iyi hissetmediğini belirtmiş ve kısa süre sonra dengesini kaybederek yere düşmüştü. Şiddetli çarpmanın etkisiyle kafa travması geçirdiği belirtilen Kenan Işık, bilinci kapalı halde hastaneye kaldırılan kaldırıldığı Amerikan Hastanesi'nde hemen ameliyata alınmıştı. Dört saatlik ameliyatın ardından yoğun bakıma kaldırılan Işık, uzun süredir evinde tedavi görüyordu.

Kenan Işık hayatını kaybetti Cenaze programı belli oldu

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Çok değerli tiyatro ve seslendirme sanatçısı, sunucu, gazeteci Kenan Işık Beyefendi'nin vefatından derin üzüntü duydum. Merhum Kenan Işık'a Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine, tüm sanat ve medya camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU

Kenan Işık'ın cenazesi 31 Temmuz'da toprağa verilecek.  Işık için yarın İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) tören düzenlenecek. Kenan Işık'ın cenazesi, 31 Temmuz Çarşamba günü Ankara Ahmet Hamdi Akseki Cami'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'na defnedilecek.

KENAN IŞIK KİMDİR?

Tam ismiyle Yusuf Kenan Işık, 1 Ekim 1947 tarihinde Malatya'da dünyaya geldi. Ortaöğrenimini devam ettirdiği yıllarda okul tiyatrosunda oyunculuğa başlayan Işık, lise eğitimi için gittiği Ankara'da Meydan Sahnesi'ne girdi. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde okumaya başlayan Işık, öğrencilik yıllarında tiyatrodan hiç kopmadı ve 1972'de Devlet Tiyatrosu sanatçısı oldu. Tiyatro oyunculuğunun yanı sıra Şehir Tiyatroları genel sanat yönetmenliği ve senaristlik de yapan usta isim, çeşitli dizilerde de rol aldı.

Kenan Işık hayatını kaybetti Cenaze programı belli oldu

Çeşitli gazete ve dergilerde kültür ve sanat üzerine yazdığı yazıların yanı sıra çeşitli kitaplarda kültür ve sanat üzerine bölümler yazdı. Çeşitli ulusal ve uluslararası konferans ve toplantılarda moderatör ve konuşmacı olarak görev aldı.

Kenan Işık hayatını kaybetti Cenaze programı belli oldu

2002-2005 yılları arasında İstanbul Kültür Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Profesyonel tiyatro yaşamında 100 yakın oyunda yazar ve/ veya yönetmen ya da oyuncu olarak yer aldı.