CaddeARKADAŞ FİKRİNDEN STARLIĞA...

ARKADAŞ FİKRİNDEN STARLIĞA...

12.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

Anadolu yakasında oturanların kısa sürede sevdiği Louie, son dönemdeki canlı performanslarıyla Avrupa yakasında da talep görüyor. Metin Arolat’la başlayan sahne programları, sürpriz bir isim Hande Subaşı’yla zirve yaptı. Mekan sahibi Uğur Karabayır’ın şakayı gerçeğe dönüştürmesiyle, Subaşı kariyerini yeniden tanımlıyor.

ARKADAŞ FİKRİNDEN STARLIĞA...

Subaşı, eğlence dünyasının sahnelerine çok iyi geldi. Eğlenen kitle de bunun farkında olacak ki, sadece iki program olmasına rağmen, kıta değiştirmeyi göze alıyor.

Haberin Devamı

Kıta değiştirten mekan

Güzellik yarışmasını kazandıktan sonra oyunculuk ve sunuculuk yapan Subaşı, menajeri Can Tursan ve Uğur Karabayır’la sohbet ederken bu fikir ortaya çıkmış. Karabayır bu fikre o kadar inanmış ki, Şubaşı’nı Louie gibi köprünün diğer tarafında bulunan bir mekanda yapmaya ikna etmiş. Subaşı’nın da sahneye yakışması ve sesinin yanı sıra arkasında harika bir orkestra kurulmuş. Oturduğunuz yerden iyi yemek ve düzgün servis alırken, konser performansı da görüyorsunuz.

İlgiye gelince; iki haftadır rezervasyonlar dolu ve genelde Avrupa yakasından geliyorlar. Anadolu yakasında sosyalleşmeye alışanların rezervasyon alışkanlığının pek olmamasının da bunda etkisi büyük!

Ördekli lezzetler tercih

Haberin Devamı

Sadece sahne performansı üzerinden Louie’yi konuşmak, büyük eksiklik olur. Mekanın menüsü, kısa ama net lezzetlerden oluşuyor. Uzun zamandır yediğim en iyi makarna, ördekli papardelle harikaydı. Hudson ve Martinez’le müşteri alışkanlıklarını değerlendiren Uğur Karabayır, Anadolu yakasında oturanların ördekli yemekleri daha çok tercih ettiğini belirtiyor. Steak tartar da denenmesi gereken bir lezzet.

Ayrıca mesela, ilk kez bir mekanda muz ağacı kullanıldığını gördüm. Afrika’dan getirtilen botaniklerin dışında, mermer sütunlar da harika durmuş. Koltuklar için de sığır derisi kullanılmış.

Tuzla’da ‘Aufguss’ kafası

Nişantaşı’nda ufak metrekarede açılan her mekanın mottosunda ‘mahalle barı’ kafası olur. İşte bu konsepti tamamen dolduran Community, geçtiğimiz hafta Atiye’den Nişantaşılılar’a “Merhaba” dedi. 2-3 aydır sadece denemelerin olduğu mekanın atıştırmalık menüsünü, Tolga Atalay hazırlamış. Ara mevsimlerde tatilciler kolaya kaçıp, yakın yerleri seçer. Son dönemin en gözde yakın kaçış noktasıysa Tuzla. İnsanlar burada garip bir İsviçre kafası yaşıyor!

Tuzla Yat Kulübü, outlet AVM ve uçuş öncesi-sonrası rahatlığı bahane edip, Radisson Blu Tuzla’daki Aufguss ritüeli de çok konuşuluyor. Sauna seven biz Türkler için harika bir deneyim.

Yazarlar