Bilgi RehberiKandil simidi nasıl yapılır? Evde kandil simidi tarifi (mahlepli-mahlepsiz)! Kandil simidi malzemeleri neler?

Kandil simidi nasıl yapılır? Evde kandil simidi tarifi (mahlepli-mahlepsiz)! Kandil simidi malzemeleri neler?

07.10.2022 - 12:22 | Son Güncellenme:

Kandil simidi yapılışı Mevlid Kandili'nin gelmesiyle beraber araştırılıyor. Kandil günlerinde kandil simidi dağıtma geleneği bulunuyor. Sizler için evde kandil simidinin hazırlanışını habere ekledik. Peki kandil simidi nasıl yapılır, malzemeleri ve tarifi nedir?

Kandil simidi nasıl yapılır Evde kandil simidi tarifi (mahlepli-mahlepsiz) Kandil simidi malzemeleri neler

Kandil günlerinin vazgeçilmezleri arasında kandil simidi bulunuyor. Bugün yani 7 Ekim tarihinde yılın son kandili olan Mevlid Kandili idrak ediliyor. Peki kandil simidi nasıl yapılır? İşte kandil simidi tarifi ve malzemeleri...

Haberin Devamı

KANDİL SİMİDİ MAHLEPSİZ

Malzemeler:

1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1. 5 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
125 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un

Üzeri için;

1 yumurta beyazı
Susam
Çörek otu

KANDİL SİMİDİ MAHLEPSİZ YAPILIŞI

Oda sıcaklığındaki margarin sıvı yağ sirke yoğurt tuz şeker yumurta sarısı karıştırılır ardından un ve kabartma tozu eklenir.
Kulak memesi kıvamına gelindiğinde ceviz büyüklüğünde hamur alınır elle açılıp çay bardağı ile kesilir ortasını da şişe kapağı ile kesilir ardından yumurta beyazına ve susama bulanır 180 derece de 20 dakika pişirilir.

KANDİL SİMİDİ MAHLEPLİ

Malzemeler:

4.5 su bardağı un
125 gr eritilmiş tereyağı ya da margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1.5 çay bardağı sulu yerinden yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker

Haberin Devamı

Üzeri için

Yumurta

Susam

KANDİL SİMİDİ MAHLEPLİ YAPILIŞI

Bir kapta ya da büyük bir kasede un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri ekleyin. Karışıma elenmiş unu azar azar ekleyip kabartma tozunu da ekleyerek, yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında olmalı. Yoğurduktan sonra 5 dk kadar dinlendirin. Bu arada yumurta ve susamı kaselerde hazırlayın. Elimizle hamura simit şekli verin ve yumurtaya batırıp oradan da susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Yazarlar