Gündemİlanla silah ruhsatı! 'Yüzlerce müşterim var'

İlanla silah ruhsatı! 'Yüzlerce müşterim var'

09.10.2024 - 06:59 | Son Güncellenme:

Bireysel silahlanmanın arttığı Türkiye’de yaklaşık 30 milyon ruhsatsız, 2.5 milyon ruhsatlı silah olduğu belirtiliyor.

İlanla silah ruhsatı Yüzlerce müşterim var

EREN KOCA/HABER MERKEZİ- İstanbul’da arabaların cam siliceklerine bırakılan bir el ilanı, silah ruhsatının nasıl kolay yöntemlerle aracılar vasıtasıyla alındığını gözler önüne seriyor. İlanda 21 yaşını bitiren herkesin iş yerine ve ikametgahına silah bulundurma ruhsatı çıkarabildiği, ruhsat yenileme işlemlerinin yapıldığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

‘HEYET RAPORU ALIYORUZ’

İlanı veren şahsın Emekli Emniyet Amiri O.C. olduğu öğrenilirken, telefonla ulaştığımız şahıs ‘Nasıl silah ruhsatı alıyorsunuz?’ sorusuna şu yanıtları verdi:

“21 yaşını bitirmiş olacaksın. Mahkemen olmayacak. Devlete borcun olmayacak. Kimliğinin önü ve arkasının fotoğrafını atacaksın. Ben sana hastaneden randevu alacağım. Sonra sana 7 doktorlu heyet raporu alıyoruz. Ben silah satmıyorum ama sana satın alma belgesi çıkıyor. MKE’den silah satın alıyorsun.

YÜZLERCE MÜŞTERİM VAR

Ben sadece muamalesini yapıyorum. Aldıktan sonra diğer masraflara geçiyoruz. Silah ruhsatlarının 17 bin TL’lik vergisi var. 5 yılda bir yatırıyorsun. Sonra muamele parası veriyorsun 8 bin TL. Bunun içinde doktoru, GPT’si ve benim alacağım para oluyor. Benim yüzlerce müşterim var.”

Haberin Devamı

‘AFFI BEKLE’

Yapma silaha ruhsat çıkarmadığını belirten şüpheli şöyle devam etti: “Yasal olan MKE’den alınacak silahların işlemlerini yapıyoruz. Şöyle olur devlet 10 senede bir af çıkarıyor. Çıktığında o silahı alıp polise götürürsün babamdan anneme kalmış dersin. Balistiğe gönderirler. Temiz çıkıyorsa onu ruhsata bağlarlar. Elinde dursun. Yasayı beklersin.”