DünyaGazze'deki savaşta son dakika... İsrail ve Hamas rehine takasında anlaştı

Gazze'deki savaşta son dakika... İsrail ve Hamas rehine takasında anlaştı

21.11.2023 - 06:23 | Son Güncellenme:

Netanyahu'dan son dakika rehine açıklaması geldi. Hamas, esir takasının detaylarını duyurdu. İsrail'deki koalisyon ortakları bir krizi tetikledi. Lübnan'daki İsrail saldırısında bir televizyon muhabiri ve kameraman öldü. İsrail devlet televizyonu ise ülkede güvenlik için üst düzey yetkililerin yalan makinasından geçeceğini bildirdi.

İsrail'in Gazze'yi işgale giriştiği savaşta rehinelerle ilgili flaş gelişme yaşandı, dakika dakika aktarıyoruz.

50 İSRAİLLİ ESİRE KARŞILIK 150 FİLİSTİNLİ ESİR

Hamas: Bırakacağımız 50 İsrailli esire karşılık 150 Filistinli esir serbest bırakılacak, 4 gün ateşkes olacak ve insani yardım malzemesi taşıyan yüzlerce tır Gazze’ye girecek.

ESİR TAKASI VE ATEŞKES ANLAŞMASI

İsrail Resmi Yayın Kuruluşu: İsrail hükümeti, Hamas Hareketiyle esir değişimi anlaşmasını ve geçici ateşkesi kabul etti.

REHİNE KONUSUNDA ANLAŞILDI

İsrail kamu yayıncısı KAN'ın haberine göre İsrail ile Hamas arasında esir takası yapılması konusunda anlaşma sağlandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ve Filistin ile yapılması beklenen esir takası anlaşmasına yönelik İsrail kabinesindeki oylama öncesi açıklamalarda bulundu. Netanyahu, tüm kabineyi Gazze Şeridi'nde esir İsraillilere karşılık Filistinli mahkumların takas edilmesini öngören anlaşmayı desteklemeye çağırarak, "güvenlik güçlerinin anlaşmayı desteklediğini ve Hamas'a karşı savaşın devam edeceğini" söyledi. Netanyahu, "Bu gece önümüzde zor bir karar var ama bu doğru bir karar. Tüm güvenlik güçleri bunu tamamen destekliyor. Savaş kabiliyetimizin zarar görmeyeceğini, tam tersine IDF'nin savaşın devamı için hazırlanmasına olanak sağlayacağını anladılar. Burada bir kez daha açıkça ifade etmek istiyorum. Savaş devam ediyor, tüm hedeflerimize ulaşana kadar da devam edecek” dedi.

İsrail kabinesinde anlaşmaya ilişkin tartışmalar devam ederken, anlaşmaya dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı