SamsunEndonezya Büyükelçisi Purnana, OMÜ’yü ziyaret etti

Endonezya Büyükelçisi Purnana, OMÜ’yü ziyaret etti

27.02.2024 - 16:36 | Son Güncellenme:

Endonezya Büyükelçisi Purnana, OMÜ’yü ziyaret etti

Endonezya Büyükelçisi Purnana, OMÜ’yü ziyaret etti

SAMSUN, (DHA)-SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ni (OMÜ) ziyaret eden Endonezya Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama “Endonezya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlenmesinde özellikle OMÜ’nün çaba ve girişimlerine değer veriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

OMÜ’nün uluslararasılaşma stratejisi doğrultusunda yakın ilişkide olduğu Uzak Doğu ülkelerinden Endonezya’nın Ankara Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama, beraberindeki heyetle birlikte Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’ı ziyaret etti. OMÜ Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu’nun rehberliğinde Rektör Ünal’la buluşan Büyükelçi Purnama’ya, Müsteşar Dhanny Perkasa, Başkâtibe Ika Permata Sari, protokol tercümanı Cut Silvia ve protokol görevlisi Ratu Eqivalen Fikri Faidah eşlik etti. Rektörlük makamındaki kabulde; OMÜ ve Endonezya arasındaki akademik, bilimsel ve kültürel ilişkileri daha ileriye taşımak adına fikir ve değerlendirmeler paylaşıldı.

‘DAYANIŞMA VE İŞ BİRLİĞİ VURGUSU’

Haberin Devamı

Görüşmede Büyükelçi Achmad Rizal Purnama, iki Müslüman ülke olarak dayanışma ve iş birliğinin önemini vurguladı. Endonezya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlenmesinde üniversitelerin başat rolünü önemsediklerini ve özellikle OMÜ’nün çaba ve girişimlerine değer verdiklerini söyleyen

Büyükelçi Purnama “Endonezya’daki şirketlerin söz konusu iş birliğine destek vermelerini teşvik edeceğiz. OMÜ ve Endonezya üniversiteleriyle mevcut iş birliğinin gelişmesine şartsız destek olacağız. Endonezya – Türkiye Dostluk Derneği de bu konuda katkı sağlayacak. Bununla birlikte Endonezya’daki şirketlerin söz konusu iş birliğine destek vermelerini teşvik edeceğiz. Ülkemizden tıp, ziraat, veteriner hekimlik, mühendislik ve sağlık bilimleri alanlarında OMÜ’ye gelecek değişim öğrencileri ile bu süreçteki akademisyen ve araştırmacı değişimini her zaman destekliyoruz. Dolayısıyla iki ülke arasındaki tarihî-kültürel bağlar ile dostluğu pekiştirmede kararlıyız” diye konuştu.

Purnama ayrıca, Gazze’de yaşanan işgalin iki ülke tarafından kabul edilemez bulunduğunu ve Türkiye’nin, Filistinlilerin yaşadığı zulme karşı duruşunu ve bu yöndeki öncü rolünü desteklerini ifade etti.

‘NİYETİMİZ İLİŞKİLERİMİZİ DAHA İLERİYE TAŞIMAK’

OMÜ’nün Endonezya ile devam eden hâlihazırdaki ilişkilerini, ortak sempozyum, kongre, panel türü akademik etkinlikler ve araştırma geliştirme (AR-GE) projeleri sayesinde daha da ileriye taşımak niyetinde olduklarını ve bilgi transferi ve tecrübe paylaşımının önemine değinen OMÜ Rektörü Ünal, “Her iki ülke üniversitelerinin başarılı olduğu öncü alanlardaki akademik verimlilik ve üretkenliği, rekabet üstünlüğünü de beraberinde getirecektir. Bizler de zaten stratejik önceliklerimizi bu minvalde belirliyoruz. AR-GE ve yenilikçilik kültürünü içselleştirmeleri adına da öğrencilerimizi teşvik ediyor ve onlara destek sunuyoruz. Endonezyalı öğrencilerimizden de çok memnunuz ve Üniversitemizde daha çok Endonezyalı öğrenci görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Buluşmada Rektör Ünal yanı sıra, Samsun TEKNOPARK, Karadeniz İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (KİTAM) ve Kenevir Araştırmaları Enstitüsünde yapılan çalışmalar hakkında konuğuna bilgiler aktardı. Ziyaret, karşılıklı hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI